Muffins de dues xocolates

D'entre totes les versions de muffins, potser els de cacau o de xocolata són els meus preferits. I aquests en que barregem les dues coses, cacau i xocolata amb llet, són d’allò més bons.

La recepta és una variació d’una que vaig obtenir en una revista que em van facilitar en una fira, però no en recordo la font original. Si ho sabeu, no dubteu en comentar-ho!


Per elaborar-los necessitem els següents ingredients que separo en els dos grups en que s’han de barrejar per separat.

Ingredients secs
  • 220g de farina blanca
  • 3 culleradetes de llevat químic (15g aprox)
  • 40g de cacau pur en pols (sense sucre)
  • 120g de sucre morè
Ingredients humits
  • 220ml de llet sencera
  • 1 iogurt natural (125g)
  • 1 ou mida M
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 55g de mantega fosa
  • ½ culleradeta de sal
Altres ingredients
  • 150g de xocolata amb llet.
Si la trobeu, és preferible que la xocolata amb llet sigui especial per rebosteria, per fondre, tot i que és més difícil de trobar que la negra.

Preparació

Escalfem el forn a 200º.

Barregem per una banda tots els ingredients secs (excepte la xocolata amb llet) i els reservem.

Barregem tots els ingredients humits. Cal fer-ho sense batre, només cal que quedin ben barrejats i integrats. Incorporem en dues o tres tongades els ingredients secs. Remenem el just per que s'incorporin i quedi una massa homogènia.

Esmicolem la xocolata amb llet a trossos bastos, l'afegim a la massa i remenem el just per que quedi ben repartida per la massa. Repartim la massa als motlles i enfornem durant 20 minuts a 200º. En treure'ls del forn els deixarem refredar damunt d’una reixeta.

Pel meu gust, són més bons al dia següent, però també són un vici quan encara són una mica calents i la xocolata en llet encara és ben desfeta. Espero que els gaudiu tant com nosaltres!