Pastís de poma

Fa uns dies una amiga comentava per Twitter que estava fent un pastís de poma. Això em va fer venir ganes de menjar-ne així que partint de la recepta que em va deixar, vaig canviar proporcions, vaig afegir ingredients i en va sortir el pastís de poma que us deixo tot seguit.


Per elaborar-lo necessitem els següents ingredients:
  • 125g de farina
  • 100g de sucre blanc
  • 100g de mantega
  • 2 ous talla M
  • 1½ culleradetes de llevat químic
  • 3 pomes golden de Girona
A més, prepararem un almívar a base de melmelada d’albercoc:
  • 100g de melmelada d'albercoc
  • 2 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d'aigua.
Deixem tots els ingredients fora de la nevera per que perdin la fredor. La mantega la necessitarem amb textura de pomada, per això la deixem com a mínim mitja hora fora de la nevera. Mentrestant, escalfem el forn a 180ºC.

Barregem la mantega amb el sucre, fins que quedi una mescla ben homogènia. Hi afegirem els ous, un a un, i batrem fins que quedi una massa esponjosa.

Incorporarem la farina barrejada amb el llevat, en un parell de tongades, mentre batem per que s’incorpori de forma homogènia. Pelem i rallem una de les pomes amb un rallador gruixut i també la incorporem a la massa. Només cal remenar fins que la poma quedi ben repartida.

Greixem amb mantega un motlle rodó d'uns 25cm de diàmetre, hi aboquem la massa i la repartim bé.  Pelem les altre dues pomes, les tallem fines i anem cobrint la massa amb els talls.

Enfornem 30 minuts a 180º. Podem comprovar amb un escuradents que la massa sigui cuita punxant-la i comprovant que l'escuradents surti sec.

Mentre el pastís és el forn, podem anar preparant l'almívar. Per fer-ho, posem les dues cullerades de sucre i les dues d'aigua en un caçó i l'escalfem fins que arribi a bullir sense deixar de remenar. Incorporem la melmelada i tornem a dur a l'ebullició, on la mantindrem un minut.

En treure el pastís del forn, hi escampem l'almívar per sobre i el deixem refredar damunt d’una reixeta.

2 comentaris:

  1. La farina ha de ser de reposteria?

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola, Marga!
      No cal, pots fer servir farina blanca normal. Nosaltres aquests dies estem fent servir la normal perquè no en trobem de l'altra, i en aquest tipus de pastís no hi ha problema.
      Salutacions!

      Suprimeix