Fideus a la cassola

Els fideus a la cassola són un plat senzill i deliciós. Com en totes les receptes, no hi ha una única manera de fer-los, així que sempre podem posar de més i de menys segons el gust de cadascú. El que, per a mi no pot faltar-hi mai, és un bon sofregit de ceba amb un punt de tomàquet. Una cosa que podeu fer, és deixar el sofregit i la carn a punt d'un dia per l'altre, que només calgui afegir-hi els fideus a l'últim moment.

En aquest cas no hi hem afegit cap picada, però podeu fer-ne una amb un pessic de sal, un gra d'all, un grapadet d'avellanes, una galeta i uns brins de safra. Ho piquem bé i ho barregem amb una mica de brou. Ho afegirem quan faltin cinc minuts per acabar la cocció. Això hi afegirà una variant de sabor que els pot fer encara més bons.

Ingredients

  • 400 grams de fideus perla
  • 300 grams de cap de costella de porc
  • 250 grams de pollastre.
  • 3 salsitxes (uns 180 grams)
  • 2 cebes de figueres mitjanes
  • 3 grans d'all
  • mig pebrot vermell
  • 150 grams de tomàquet triturat
  • 1 litre de brou de pollastre.
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

Posem un raig d'oli generós en una cassola. Quan sigui calent hi enrossim la carn de porc i de pollastre, que haurem salpebrat prèviament. També enrossirem les salsitxes, que haurem pelat i trencat en bocins menuts. Com que les salsitxes ja solen portar sal i pebre, en aquest cas no n'hi posarem. Reservem la carn per afegir-la a la cassola més endavant.

A la mateixa cassola, posem els grans d'all, la ceba i el pebrot, que haurem picat ben menuts. Sofregirem amb paciència, a foc mig, fins que la ceba agafí un to marronós. Ara hi afegim el tomàquet triturat que farem concentrar uns 6 a 8 minuts. Com a suggeriment opcional, a mig sofregir la ceba hi podem afegir un raig de vi ranci o de conyac, nosaltres ho fem a vegades, no sempre.

Si volem reservar-ho per un altre dia, tan bon punt com el sofregit estigui a punt, hi afegim la carn i fem una bona remenada. És en aquest moment que podem reservar la cassola per acabar-la més endavant. La deixarem a la nevera fins a l'endemà o congelarem el sofregit amb la carn per fer-lo servir un altre dia. Només ens caldrà escalfar-ho abans de seguir amb el plat. Ja només queda afegir-hi els fideus, remenar un parell o tres de minuts perquè s'impregnin del sofregit i afegir-hi el brou que ja tindrem bullint. 

En canvi, si volem fer-ho tot seguit, afegim primer els fideus, remenem per tal que s'impregnin amb el sofregir, i després afegim el brou, que tindrem bullint, per acabar incorporant la carn carn que havíem reservat. 

El temps de cocció seran uns 10 minuts, però sempre ens hem de guiar pels temps marcats pel fabricant de la pasta. Si veiem que el brou s'evapora i els fideus queden secs, hi afegirem una mica d'aigua bullint per continuar la cocció. Tastem per comprovar que els fideus són cuits i corregim de sal si fos necessari. 

Mira la videorecepta a Instagram