Aquest bescuit m'ha robat el cor. És molt aromàtic i literalment es desfà a la boca. La textura humida i súper flonja s'aconsegueix gràcies a la buttermilk, que fem a casa mesclant llet i vinagre de poma. La seva acidesa activa el bicarbonat i l'impulsor químic i fa que la textura del bescuit sigui molt esponjosa.
Si és possible compra un vinagre de poma de qualitat sense filtrar (amb les mares del vinagre que són riques en probiòtics) i sense pasteuritzar. A casa fem servir el de Badia Vinagres elaborat a Mollerussa amb pomes de la plana de Lleida.
Pumpkin spice és una barreja d'espècies molt típica als Estats Units que combina de meravella amb la carbassa i el moniato. A sota tens la recepta que fem servir a casa.
Ingredients
- 250 grams de puré de carbassa cuita al forn
- 250 grams de farina de rebosteria
- 200 grams de sucre morè
- 120 grams d'oli de girasol
- 120 ml de llet semidesnatada
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 12 grams d'impulsor químic Royal
- 1/4 culleradeta de bicarbonat
- 1 pessic de sal
- 80 grams de gotes de xocolata
- 1 cullerada i mitja de pumpkin spice*
*Pumpkin spice: 3 culleradetes i mitja de canyella mòlta, 2 culleradetes de gingebre mòlt, 1 culleradeta i mitja de pebre de Jamaica mòlt, 2 culleradetes de nou moscada i mitja culleradeta de clau. Barreja bé les espècies i guarda la mescla sobrant en un pot de vidre amb rosca.
Primer preparem la buttermilk mesclant en un bol la llet amb el vinagre de poma, deixant-la reposar uns 15 minuts.
Preescalfem el forn a 180 graus, amb calor a dalt i a baix.
Barregem tots els ingredients secs: la farina, l'impulsor químic, el bicarbonat, la sal i les espècies.
Mesclem l'oli i el sucre morè amb l'ajuda d'una espàtula. Afegim la buttermilk i el puré de carbassa. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats afegim la barreja d'ingredients secs fins que quedin ben integrats i sense cap grumoll. Per últim, afegim les gotes de xocolata.
Folrem amb paper vegetal un motlle de plumcake i aboquem dins la mescla anterior. El fiquem al forn 45 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta.
Deixarem que el bescuit es refredi una mica abans de desemmotllar-lo i deixar que s'acabi de refredar sobre una reixeta.
Inspirada en una recepta de la @lagloriavegana.




