Un plat de pasta ideal per als amants dels formatges. Jo us proposo la combinació de formatges que faig servir més sovint a casa, però podeu fer servir la combinació que més us agradi. Els tomàquets cirerol amb el seu punt d'acidesa i la seva textura aporten un plus de sabor a aquest plat que arrodonirem amb l'aroma de l'alfàbrega fresca.
Ingredients:
- 400 grams de fusilli o un altra tipus de pasta curta
- 500 grams de tomàquet natural triturat
- 1 ceba gran
- 1 pastanaga gran
- 12-15 tomaquets tipus cirerol
- 150 grams de formatge ratllat (cheddar, gouda, manxec i emmental o la combinació que més us agradi)
- 3 culleradetes curulles de melmelada de tomàquet
- mig gotet de vermut blanc
- alfàbrega fresca
- orenga seca
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- parmesà ratllat
Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.
Posem un bon raig d'oli en una paella gran i aboquem la ceba i la pastanaga pelades i tallades ben petites. Les cuinem a foc suau fins que la ceba comenci a agafar color. Afegim el tomàquet natural triturat, un parell de cullerades d'orenga seca i el vermut blanc. Passat un parell de minuts aboquem la melmelada, remenem i continuem la cocció fins que la salsa comenci a tenir consistència de confitura. Rectifiquem de sal i pebre.
Escorrem la pasta i la mesclem amb la salsa de tomàquet i la barreja de quatre formatges ratllats. Repartim la pasta en recipients que puguin anar al forn. Afegim per sobre la pasta els tomàquets cirerols tallats per la meitat i el formatge parmesà ratllat. Encenem el gratinador i fiquem els recipients al forn uns 5-8 minuts i fins que el parmesà s'hagi daurat i els tomàquets s'hagin cuit una mica.
Servim la pasta decorada amb alfàbrega fresca.