Pernilets de pollastre amb romaní

Des de petita que sempre m'ha agradat fullejar llibres de cuina. Encara avui en dia, que tot es mou per mitjà de les xarxes socials,  per a mi és un plaer agafar un llibre de cuina i fullejar-lo per trobar noves receptes pel blog. 

Quan no tinc ganes de complicar-me la vida a la cuina, sempre fullejo els llibres de cuina de la Mireia Carbó. Les seves receptes són fàcils de fer i sempre surten bé. Com aquests pernilets de pollastre amb romaní, que no només estan "bonissíssims" con diria la Carbó, sinó que, a més, fan molt de goig. Com diu ma mare "semblen de restaurant"

Ingredients:

  • 12 pernilets de pollastre
  • 24 llesques fines de cansalada
  • 70 grams de nous
  • 70 grams d'avellanes
  • 1/2 got de vermut o vi blanc o ratafia
  • romaní o farigola fresca
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Escalfem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Amb l'ajuda d'una picadora o bé a ma, amb l'ajuda d'un ganivet, piquem ben petits els fruits secs i les herbes aromàtiques i els posem en un plat fondo i ample.

Retirem la pell dels pernilets, els salpebrem i els arrebossem amb els fruits secs i les herbes aromàtiques. Pressionem amb les mans per que l'arrebossat quedi enganxat als pernilets. Els emboliquem amb les llesques de cansalada - ens ajudem amb escuradents per mantenir les llesques fixes- i repartim els pernilets sobre una safata que pugui anar al forn. 

Ruixem els pernilets amb el got de vermut blanc i un bon raig d'oli d'oliva, i fiquem la safata al forn fins que els pernils estiguin cuits i ben daurats - entre 30 i 50 minuts, depenent de la mida dels pernilets-. 

Si us sobren els podeu congelar sense cap problema. 

També podeu fer servir la mateixa recepta amb escalopins de pollastre, arrebossant-los i embolicant-los amb les llesques de cansalada.