Amanida d'espinacs i préssec d'Ordal amb vinagreta de mostassa

Durant els caps de setmana de juny, juliol i agost es celebra a la Plaça de Subirats de Sant Pau d'Ordal  el Mercat del Préssec d'Ordal, on el productors d'aquesta preuada fruita de secà venen directament els seus préssecs acabats de collir. 

En aquest mercat també podeu trobar altres productes, com fruita i verdura de temporada, mel i melmelades - no us perdeu les melmelades elaborades amb raïm de Vinyet-, i embotits, com els embotits d'autor de Ca l'Estevet - espectacular la seva secallona de préssec d'Ordal-. També hi ha dies que podeu trobar parades d'elaboradors de vins i caves de la zona.

I després d'un matí de compres, podem recuperar forces als bars de vins que hi han als cellers del voltant de Subirats, com Albet i Noya o Eudald Massana, els nostres preferits; o bé, participar en les  activitats que s'organitzen al voltant del mercat, normalment al mes de juliol, principalment tastos guiats per descobrir i maridar tots els productes que s'elaboren en aquesta zona del Penedès. 

Aprofitant que estem en temporada d'estiu i venen molt de gust les amanides, avui us porto la recepta de l'amanida d'espinacs i préssec d'Ordal. 

Ingredients per l'amanida: 

  • espinacs frescos
  • 1 o 2 préssecs de vinya depenent de la mida
  • embotit de pit d'indiot
  • formatge feta
  • nabius deshidratats
Ingredients per la vinagreta de mostassa:
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic o l'Agredolç de Riesling de Castell de Gardeny
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 1 culleradeta de mel de taronger o mil flors
  • sal i pebre negre mòlt
Per muntar el plat, fem primer un llit amb els espinacs frescos. Després repartim per sobre el préssec tallat en grills, el pit de pollastre tallat en cubs petits, el formatge feta esmicolat i els nabius deshidratats. També podeu afegir d'altres fruits secs, com ametlles o avellanes. 

Dins un pot petit, que tingui tapa, aboquem tots els ingredients per fer la vinagreta. Tanquem el pot i el sacsegem fins que tots el ingredients quedin ben mesclats. 

Aboquem la vinagreta per sobre l'amanida tot just abans de portar-la a taula.