Suprema de xocolata

Si t'agraden els pastissos de xocolata estàs llegint el blog adequat. Aquí no manquen les receptes de pastissos de xocolata, a quina més pecaminosa. La recepta més visitada és del del pastís de xocolata definitiu. La del bescuit de xocolata amb xocolata calenta és la que faig quan no tinc massa temps però vull que els convidats es llepin els dits; i és que un bescuit tebi de xocolata, banyat amb xocolata fosa i acompanyat d'una bola de gelat de vainilla, no falla mai. 

Tampoc falla mai el plumcake de dues xocolates amb gerds. És un dels que més m'agrada portar quan vaig de visita. Aquest i el bescuit glacejat de xocolata. I no podem oblidar tot un clàssic, el pastis Sacher, que a casa prepara Jordi, i que va aprendre a fer en un curs de rebosteria de la ma d'un dels pastissers de la Pastisseria Canal de Barcelona. Hi han moltes més receptes que us animo a que aneu descobrint.  

L'última incorporació a la família és una que vaig descobrir al perfil d'Instagram de Gabriel de @biendesal , la Suprema de xocolata que jo, com si no portés prou xocolata, vaig banyar amb un ganache de xocolata😜.

Ingredients: 

  • 4 ous mitjans
  • 1 iogurt natural
  • 1 mida de iogurt d'oli de girasol
  • 1 mida de iogurt de sucre morè
  • 3 mides de iogurt de farina de blat
  • 1/2 mida de iogurt de cacau en pols desgreixat sense sucre tipus Valor
  • 15 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 50 grams de xocolata negra per fondre 70% cacau +100 grams per la cobertura
  • 20 grams de mantega sense sal +60 grams per la cobertura
  • xocolata per fondre trossejada 50% cacau

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 190 graus.

Posem en un bol petit els 50 grams de xocolata negra trossejada amb els 20 grams de mantega i el fiquem al micro un minut. Després amb l'ajuda d'una cullereta mesclem els dos ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Si amb el calor residual no s'acaba de fondre la xocolata, podeu posar el bol uns segons més al micro. 

Barregem els ous amb el sucre morè amb l'ajuda d'una batedora de varetes fins que doblin el seu volum. Afegim l'oli de girasol i el iogurt natural i els barregem amb la resta d'ingredient. Afegim la farina mesclada amb l'impulsor químic i el cacau, prèviament tamisats per evitar grumolls, i per últim la xocolata fosa, que estigui tèbia. Barregem tots els ingredients amb la batedora de varetes i aboquem la crema dins d'un motlle per anar al forn, prèviament greixat. Repartim per sobre la xocolata per fondre 50% cacau trossejada. Enfornem 40 minuts i fins que al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta. 

Deixarem que el bescuit es refredi uns 15 minuts abans de desemmotllar-lo i després l'acabarem de refredar sobre una reixeta. 

Quan ja estigui fred preparem la ganache de la mateixa manera que hem preparat abans la xocolata fosa, però en aquesta cas farem servir 100 grams de xocolata negra i 60 grams de mantega. A més quantitat, més temps de micro, sempre en intervals de 1 mínim màxim per tal que no se'ns faci malbé la xocolata. La ganache ha de quedar brillant i sense grumolls abans d'abocar-la sobre el bescuit. 

Deixarem el bescuit a la nevera i el treurem amb temps per degustar-lo a temperatura ambient.