Bescuit glacejat de xocolata

Després de més de sis mesos sense publicar una recepta on la xocolata fos la protagonista, amb la  que us porto avui redimeixo els meus pecats culinaris. I és que aquest bescuit de xocolata glacejat és dels bescuits casolans més bons que he tastat mai. La massa pórta cacau pur en pols, que dóna molt d'aroma i sabor al bescuit però sense enfarfegar. S'arrodoneix amb un glacejat de xocolata negra que li dona el punt addictiu. Els nibs de cacau i les escates de sal contrasten a la perfecció amb el cacau i la xocolata i afegeixen un plus a la textura d'aquest bescuit. En resum, tota una temptació!

La recepta, amb alguna petita variació, és d'un blog que he descobert fa poc temps i que m'ha agradat molt pels consells que dóna i per les seves receptes súper addictives. És diu Tarthélémy. Les receptes estan molt ben explicades i acompanyades de fotos pas a pas. Us el recomano de totes, totes.

I ara al vici.....


Ingredients per un motlle tipus plumcake de 26 cm:
  • 4 ous mitjans
  • 250 grams de sucre integral de canya
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 200 ml d'oli de girasol
  • 200 ml llet semidesnatada
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 200 grams de farina de rebosteria
  • 50 grams de cacau pur en pols sense sucre (jo he fet servir Valor)
  • 50 grams de Maizena
  • 11 grams d'impulsol químic (llevat Royal)
  • un pessic de sal
  • 150 grams de xocolata negra per fondre 70% (podeu fer servir 52%)
  • 2 cullerades d'oli de girasol
  • nibs de cacau i escates de sal, fumada millor

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º. 

En un bol mesclem la llet amb la cullerada de suc de llimona i la deixem reposar mínim cinc minuts. Amb això elaborem buttermilk que millora la textura del bescuit. 

Mesclem en un recipient la farina, la Maizena, l'impulsor químic, el cacau en pol i el pessic de sal.

En un altre bol, i amb una batedora de ma, mesclem els ous amb el sucre. A continuació afegim l'extracte de vainilla, l'oli de girasol i la llet amb el suc de llimona i tornem a mesclar tot els ingredients. Anem afegint poc a poc els ingredients secs als líquids i batem fins que tinguem una massa líquida sense grumolls. 

Aboquem la massa en un motlle prèviament folrat amb paper d'enfornar i el fiquem al forn, a la part baixa, 30-40 minuts, depenent de cada forn. Abans de treure'l, punxem el bescuit amb un escuradents per comprovar que estigui fet - aquest ha de sortir net-.

Deixem que el bescuit es refredi una mica de desemmotllar-lo. I abans de que es refredi totalment, el banyem amb el glacejat de xocolata per que no perdi tota la humitat: fonem la xocolata trossejada al microones i quan la tinguem totalment desfeta aboquem l'oli. Mesclem bé fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls i banyem el bescuit amb ella. Repartim per sobre els nibs de cacau i, si voleu, les escates de sal. Fiquem el bescuit al frigorífic per que prengui la xocolata.