Crema de caqui i cacau

Encara que sóc més fan de caqui persimon que del caqui tradicional perquè el primer té una carn ferma que et permet fer-lo servir en un munt de receptes, amb el caqui tradicional també podem elaborar postres delicioses i saludables, com la crema de caqui i cacau que us porto avui.

Jo li he afegit nata muntada per donar a aquestes postres un toc més festiu, però no cal que li poseu si no voleu. Una altra opció per decorar aquesta crema és afegir-li per sobre flocs de cereals cruixents. La combinació de textures us encantarà. 

Al blog també trobareu la recepta del muffins de caqui  que estan per llepar-se'n els dits!


Ingredients per a dues persones:

  • 2-3 caquis madurs depenent de la mida (ens han de sortir uns 250 grams de puré de caqui)
  • 10 grams de cacau en pols pur, sense sucre (a casa fem servir el de la marca Valor)
  • nata per muntar
  • coco ratllat
  • sucre blanc

Pelem els caquis i els triturem amb una batedora de braç. Repatim el puré en dos bols i en un d'ells mesclem el puré de caqui amb el cacau en pols fins que no quedi cap grumoll. 

Agafem uns gots baixos amples i els omplim primer amb una capa de puré barrejat amb cacau i després amb una capa de puré de caqui, amb compte que les dues capes no es barregin. 

Muntem la nata amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Si volem li podem afegir una mica de sucre blanc a la nata per endolcir-la una mica, però aneu amb compte que el puré de caquí ja és força dolç. Decorem els gots amb la nata muntada empolsinada amb coco ratllat. 

Guardem la crema a la nevera fins al moment de servir-la a taula. 

Aquestes postres us aconsello consumir-les el mateix dia en que s'elaboren.