Pastís mousse de xocolata

Si a mi m'agrada la xocolata al meu germà encara més. Així que quan em va demanar unes postres amb xocolata pel dinar de diumenge li vaig preparar aquest pastís de mousse de xocolata, mooolt llaminer. 

La base és un bescuit fi elaborat amb cacau en pols; la mousse i la cobertura s'elabora amb xocolata negra. Al ser xocolata negra, no portar gaire sucre afegit, i tenir textura de mousse, és un pastís que no enfarfega gens ni mica, apte per a quasi tots el públics😋

Ingredients per a 6-8 persones.

Per fer la base de bescuit:

  • 2 ous
  • 40 grams de sucre
  • 40 grams de farina de blat
  • 25 grams de cacau en pols deshidratat 
Per fer la mousse:
  • 2 clares d'ou
  • 20 grams de sucre
  • 1/2 litre de nata per muntar + 2 cullerades més per fondre la gelatina
  • 150 grams de xocolata negra per fondre
  • 4 fulles de gelatina 
Per fer la cobertura:
  • 150 grams de xocolata negra per fondre
  • 80 grams de mantega
  • 50 grams de gerds

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus. 

Comencem preparant la base de la mousse. Amb l'ajuda d'una batedora de varetes, batem a velocitat alta els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum. Afegim la farina i el cacau barrejats, prèviament tamisats, i a velocitat suau, els barregem amb els ous, fins que no quedi cap grumoll.

Folrem amb paper vegetal un motlle desmuntable de 20 cm i aboquem la massa dins. Fiquem el motlle al forn 10 minuts. Deixem que el bescuit es refredi, sense treure'l del motlle, mentre preparem la mousse. 

Posem les fulles de gelatina en remull amb aigua freda, mínim cinc minuts, per que s'hidratin. 

Muntem les clares amb el sucre a punt de neu, i després la nata sola, amb l'ajuda de la batedora de varetes. Guardem a la nevera la nata i la clara muntada mentre fonem la xocolata. 

Trossegem la xocolata i la fiquem en un bol no massa gran. El fiquem al micro a potència màxim, en intervals de 30 segons, fins que comenci a fondre's la xocolata. Amb l'ajuda d'una espàtula i del calor residual, acabem de desfer la xocolata. Escorrem la gelatina i la posem dins d'un bol amb un parell de cullerades de nata per muntar. L'escalfem uns segons al micro, i acabem de dissoldre-la amb l'ajuda d'una cullereta.  

Vigilem que la xocolata estigui temperada i li afegim la nata, en tres cops, amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments embolcallants. Amb la tercera tongada afegim la gelatina fosa barrejada amb la nata. Quan estiguin ben integrades la xocolata fosa i la nata, afegim les clares muntades i les mesclem amb la resta d'ingredients amb compte per que no perdin massa volum. 

Aboquem la mousse dins del motlle i amb una espàtula l'anivellem. La cobrim amb film transparent, que toqui la superfície, i deixem que agafi consistència a la nevera mínim 8 hores. Jo vaig fer la mousse d'un dia per un altre.  

Al dia següent trossegem la xocolata i la fiquem dins un bol amb la mantega tallada en cubs. Fiquem el bol al micro, primer un minut, i després en intervals de 30 segons, i amb l'ajuda d'una espàtula desfem la xocolata fins aconseguir una crema llisa, brillant, i sense grumolls. L'aboquem per sobre la mousse i la decorem amb els gerds abans que prengui la xocolata. Tornem a ficar la mousse a la nevera fins que la cobertura hagi agafi consistència; aleshores retirem el motlle i guardem el pastís a la nevera fins al moment de servir-lo a taula. 

Recepta de la Revista Cocina Fácil.