Pollastre amb salsa de pebrot i tomàquet

Si sou dels que us agrada sucar pa, aquesta és la vostra recepta. Feu una bona provisió de pa perquè el millor de la recepta que us porto avui és, sense dubte, la seva salsa. Elaborada amb tomàquets i pebrot vermell està per llepar-se'n els dits! A més, podeu fer servir aquesta salsa per acompanyar altres tipus de carn blanc; també per acompanyar un plat de pasta o un arròs bullit. Segur que si tasteu aquesta salsa de pebrot i tomàquet la fareu servir per elaborar un munt de plats, i es convertirà en una recepta imprescindible a casa vostra.

Ingredients per a 3-4 persones:

  • 2 pits de pollastre filetejats
  • 2 grans d'alls
  • 2 cebes grans
  • 1 pebrot vermell gran (uns 300 grams aproximadament)
  • 600 grams de tomàquet natural triturat
  • 1 raig generós de vermut blanc
  • 1 culleradeta de melmelada de pebrot, opcional
  • 1 culleradeta de melmelada de tomàquet, opcional
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • herbes aromàtiques
  • julivert fresc

Posem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola baixa gran i aboquem els grans d'all tallats a trossets. Quan comencin a agafar color, afegim les cebes tallades en juliana i una mica de sal, baixem una mica el foc, i les cuinem fins que estiguin tendres i comencin a enfosquir-se. Aboquem el pebrot tallat a trossos no massa grans, i quan estiguin tendres afegim el tomàquet triturat i el raig de vermut blanc. Afegim les melmelades i el pebre vermell dolç, remenem, i continuem la cocció, a foc suau, fins que el tomàquet tingui una textura semblant a la confitura. Salpebrem i afegim les herbes aromàtiques que més ens agradin. Jo he fet servir l'assaonador d'herbes per verdures i amanides d'Aromis, uns productors de safrà i herbes aromàtiques de Montblanc. Triturem tots els ingredients amb l'ajuda d'una batedora de braç fins aconseguir una salsa de textura fina. Tapem la cassola i reservem la salsa mentre cuinem el pollastre.

Els pits de pollastre filetejats els cuinarem a la planxa amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre mòlt. Quan estiguin ben cuits, els afegim a la cassola amb la salsa de pebrot i tomàquet. Per últim, afegirem una mica de julivert fresc picat per donar una mica més de color al plat.