Carbassó i formatge feta amb pasta fil·lo (Kolokithopita)

Acomiadem l'estiu que no la calor, amb una recepta que ens transporta a les Illes Gregues. És una adaptació de la kolokithopita, que he trobat al blog Free The Pickle , un blog que heu de visitar si us agraden les receptes vegetarianes. 

La recepta és molt senzilla de fer i porta pocs ingredients, però la presentació és molt original, gràcies a la pasta fil·lo. Cal invertir una mica de temps en plegar les fulles de pasta fil·lo però la cara que posaran els vostres convidats quan porteu la safata a taula compensa l'esforç.

Ingredients per a 4 persones:

  • 10 fulles de pasta fil·lo
  • 1 carbassó
  • 200 grams de formatge feta
  • 2 ous
  • 150 ml de nata per muntar 35MG
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • fulles de menta fresca
  • sal i pebre negre mòlt

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Greixem amb una cullerada d'oli una safata per anar al forn de 15x25 cm aproximadament.

Tallem el carbassó en rodanxes més aviat fines. Tallem el formatge feta en làmines no massa gruixudes. 

Estirem les fulles de pasta fil·lo i les tallem al llarg en dues meitats. Agafem les fulles d'una en una i les pleguem en forma d'acordió. Els plecs els farem de la mateixa amplada que la fondària de la safata, per tal que la pasta fil·lo no sobresurti gaire de la safata. Posarem les fulles plegades, una rera l'altra, omplint la safata. Quan tinguem totes les fulles de pasta fil·lo plegades dins de la safata, les ruixem amb la resta de cullerades d'oli. 

Intercalem els talls de carbassó i formatge feta entre els plecs de la pasta fil·lo de manera que quedin ben repartits per tota la safata. 

Batem els ous, la nata per muntar, la sal i el pebre i repartim la mescla per sobre la pasta fil·lo. 

Fiquem la safata al forn 50 minuts.

Traiem la safata del forn i repartim per sobre la menta fresca picada ben fina i servim immediatament.