Pastís de formatge i poma

Més d'un any i mig sense publicar cap recepta de pastís de poma, increïble! Vaig deixar de banda la meva cerca del pastís de poma perfecte perquè el problema de tenir un blog és que has d'anar publicant receptes noves i variades i és fàcil dispersar-se. Però avui ho arreglarem publicant aquesta recepta de pastís de formatge i poma. La recepta original és d'Aliter Dulcia - o sigui èxit garantit-, amb alguna petita adaptació del blog Dulce Invitación, que és on vaig trobar la recepta. 

Al blog de Retalls de cuina trobareu moltes receptes de pastís de poma. La més visitada és la del pastís de poma triturada, amb gairebé mig milió de visites; també trobareu la recepta del pastís invisible o el pastís de poma estiuenc, on la poma és l'absoluta protagonista, ja que el 90% del pastís és poma; també trobareu la recepta del pastís de poma clàssic o el bescuit de poma, mel i llimona, entre d'altres. I si voleu compartir les vostres receptes, estaré encantada de provar-les 😉

Ingredients:

  • 150 grams de mantega amb textura pomada
  • 200 grams de sucre blanc
  • 4 ous 
  • 50 grams de nata per muntar (35%MG)
  • 200 grams de formatge tipus mascarpone a temperatura ambient
  • 140 grams de farina de blat
  • 8 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • un pessic de sal
  • 2-3 pomes Golden, depenent de la mida
  • sucre llustre, opcional

Preescalfem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Mesclem la mantega amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes fins aconseguir que la mantega ens quedi cremosa; aleshores afegim els ous, un a un, i continuem batent els ingredients fins que quedin ben integrats. Aboquem la nata i el formatge mascarpone i els incorporem a la crema. 


Aboquem la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats, i els mesclem a ma amb l'ajuda d'una espàtula, perquè no cal batre gaire, només fins que veiem que no hi queden grumolls. 

Aboquem la meitat de la massa en un motlle rodó, prèviament greixat, i la cobrim amb llesques fines de poma -que haurem pelat prèviament-, sense tocar la paret del motlle. Aboquem la resta de la massa i després cobrim la superfície amb la resta de llesques de poma. 

Fiquem el motlle al forn uns 50-60 minuts i fins que, al punxar el pastís amb una broqueta aquesta surti neta. Deixem refredar una estona el pastís abans de desemmotllar-lo i després el posem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar del tot. 

Si volem, una vegada fred el pastís, el podem decorar amb sucre llustre.