Caprabo presenta la IX Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Aquesta setmana, coincidint amb la Jornada del Calçot de Valls, que tindrà lloc dissabte 28 i diumenge 29 de gener a la Plaça del Pati de Valls, Caprabo ha presentat la IX Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls, un producte amb segell de qualitat IGP (Indicació Geogràfica Protegida).


La trobada, que ha tingut lloc a l'espai #XefCaprabo del supermercat Caprabo a L'Illa Diagonal de Barcelona, s'emmarca en el calendari de les Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat que Caprabo organitza amb l'objectiu de posar en valor els productes de proximitat, de qualitat i de temporada. 

Durant la cita s'ha celebrat un showcooking amb un menú degustació a base de calçot, ideat pels xefs Jordi Cendrós i Octavi roca, del Restaurant "Trispolet". El menú, que ha constat de tres receptes originals amb el calçot com a principal protagonista, s'ha maridat amb vins de la zona. 


IX Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls i Calçotada

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls celebra la seva novena edició como una de les inciatives més destacades de l'inici de la temporada del calçot. Per primera vegada, durarà dos dies, dissabte 28 i diumenge 29, dia en el que es celebrarà la multitudinària Calçotada, que enguany arriba a la seva 44ª edició.

La Jornada és una iniciativa de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Calls, la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola, l'Associació de Restauradors, la Denominació d'Origen (DO) Tarragona i la Cambra de Comerç de Valls. Durant l'esdeveniment, també conegut com Jornada Gastronòmica "Memorial Àngel Solé", en honor al desparegut xef de Valls, es celebraran diversos showcookings que comptaran amb la participació de xefs com l'Oriol Castro, del restaurant barceloní "Compartir", Romain Fornell, del restaurant "Caelis", o Jordi Cendrós del restaurant de Valls "Trispolet". La Jornada també comparà amb el Mercat de Tastets, on set restaurants de Valls oferiran les seves noves propostes de plats amb calçots maridats amb vi de la DO Tarragona, així com el Mercat de la Calçotada, que reunirà una trentena de parades de'artesania i alimentació.  

Caprabo, Programa de Proximitat per Comarques

Caprabo va néixer a la ciutat de Barcelona l'any 1959. Actualment té una xarxa de gairebé 300 supermercats repartits per les quatre províncies catalanes. Compta amb un Programa de Proximitat per Comarques per mitjà del qual dona entrada a la seves botigues a 300 petits productors  i cooperatives agràries. La companyia treballa amb cada comarca catalana de manera específica, segons la riquesa de la seva producció agroalimentària. Desenvolupa diferents iniciatives per incentivar el consum de productes de proximitat, como les Fires Caprabo i les Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat, i compta amb el suport, entre d'altres, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Federació Catalana de DOP-IGP