Mojicones

Si sou dels que us agrada sucar a la llet quan arriba el fred, us encantarà la recepta que us porto avui. Es tracta d'uns dolços típics de Castella-la Manxa anomenats "mojicones". Semblants a unes magdalenes gegants tenen una molla més densa que les magdalanes i són perfectes per sucar a la llet o al cafè sense por a que es desfacin i ho esquitxin tot. 

Si no teniu res per esmorzar o berenar, aquests "mojicones" es preparen en un moment i amb ingredients que segur teniu al rebost. A les xarxes socials trobareu forces receptes per fer mojicones. Jo m'he decidit per la recepta del blog Julia y sus recetas.


Ingredients:

  • 250g de farina de blat per fer rebosteria
  • 5 ous mitjans
  • 180g de sucre blanc
  • la ratlladura d'una llimona
  • 3 cullerades d'aigua
  • 75 grams de mantega fosa a temperatura ambient
  • 10 grams d'impulsor químic tipus Royal 
  • sucre llustre per decorar

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Mesclem amb els dits el sucre amb la ratlladura de llimona per aromatitzar-la. Després aboquem el sucre dins d'un bol amb els ous i els batem amb una batedora de varetes, a velocitat alta, i fins que doblin el seu volum. Afegim les tres cullerades d'aigua i la mantega fosa sense parar de batre. 

Aboquem la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats, i els mesclem amb els ous. Ho farem a ma amb una espàtula i amb moviments embolcallants per evitar que els ous perdin volum. 

Per fer els "mojicones" he fet servir motlles de flams individuals, que tenen més capacitat que els motlles de magdalenes normals. Els he folrat amb capsules de paper per fer muffins. Si no en teniu podeu greixar bé els motlles i cobrir-los amb tires de paper vegetal, així podreu desemmotllar-los amb més facilitat. Ompliu els motlles fins a 2/3 parts. 

Fiquem els motlles al forn uns 25-35 minuts, depenent de la mida dels motlles. En cas de dubte, punxeu-los amb una broqueta i si aquesta surt neta ja els podeu treure del forn i deixar-los refredar sobre una reixeta. Finalment els empolsinarem amb una mica de sucre llustre.