Espagueti amb salsa de Petit Neu del Cadí

Fa uns dies vam poder fer un vol amb el globus de la Federació Catalana DOP-IGP per conèixer les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya on s'elaboren el formatge Urgèlia i la mantega Cadí, tots dos amb Denominació d'Origen Protegida. El formatge Urgèlia, que també elabora la cooperativa Cadí, és l'únic formatge català amb DOP i la mantega Cadí és una de les 7 úniques mantegues al món amb aquest distintiu. 

També vam tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions de la cooperativa Cadí a la Seu d'Urgell i fer un tast dels seus productes.

I amb un dels seus productes, el formatge Petit Neu del Cadí és amb el que elaborarem la recepta que us porto avui. El Petit Neu del Cadí és un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat amb llet de vaca. És ideal per fer fondues i raclettes i també per elaborar altres receptes, com aquesta deliciosa salsa, perfecte per acompanyar plats de pasta, verdures i carns blanques. 


Ingredients:

  • una dent d'all
  • mitja ceba tendra o uns petit manat de calçots
  • un rajolí de vermut blanc
  • 150 ml de nata per muntar 35%MG o nata líquida per cuinar
  • 100 grams de Petit Neu de Cadí sense escorça
  • 180 grams d'espagueti
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
  • nous

Posem un bon raig d'oli en una paella i aboquem la dent d'all ben picada. Quan comenci a agafar color afegim la ceba tendra o els calçots tallats ben petits. Els cuinem a foc suau fins que estiguin tendres i aleshores aboquem el rajolí de vermut blanc i deixem que evapori un parell de minuts. A continuació aboquem a la paella la nata líquida i el Petit Neu del Cadí tallat en trossos petit. Remenen fins que el formatge es desfaci. Salpebre i afegim unes quantes nous picades.  


Posem aigua i sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les instruccions de fabricant. 

Colem els espagueti però abans reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si ens queda molt espessa. Mesclem els espagueti amb la salsa i els servim immediatament.