Moniato amb salsa de tòmaquet i formatge feta

Encara que les temperatures han baixat una mica, aquest diumenge feia un sol esplèndid, així que hem decidit abrigar-nos i fer el vermut al terrat de casa. Últimament ens hem aficionats al xips de verdures però com només tenia moniatos a casa, he preparat per acompanyar el vermut, en lloc d'unes patates braves, uns moniatos amb salsa de tomàquet i formatge feta. És un aperitiu molt fàcil de fer on la clau de l'èxit està en la salsa de tomàquet. A casa hem acabat sucant-hi pa.

Ingredients: 

  • un moniato gran
  • una dent d'all
  • 200 grams de tomàquet natural triturat
  • un parell de culleradetes de melmelada de tomàquet
  • mitja culleradeta de pebre vermell dolç
  • herbes provençals
  • formatge feta
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Encenem el forn a 180º amb ventilador. 

Pelem i tallem el moniato en cubs d'un dos centímetres per cada costat, aproximadament, i els amanim amb oli, sal i pebre negre mòlt. Repartim els cubs sobre una safata folrada amb paper d'enfornar i la fiquem al forn uns 45 minuts, i fins que el moniato estigui daurat per fora i tendre per dins. 

Posem en una paella una dent d'all ben picada i un bon raig d'oli. Quan l'all comenci a agafar color afegim el tomàquet natural tritural, la melmelada de tomàquet i el pebre vermell dolç, remenem i continuem la cocció, a foc suau, i fins que el tomàquet comenci a espessir-se. Tastem la salsa i si cal afegim més melmelada i pebre vermell, al nostre gust. Salpebrem i afegim les herbes provençals. Tapem la paella i la retirem del foc. 

Posem el moniato cuit dins d'una safata o recipient per anar al forn. El cobrim amb la salsa de tomàquet i repartim per sobre el formatge feta esmicolat i una mica més d'herbes provençals. Encenem el grill i fiquem el recipient al forn fins que el formatge es comenci a daurar. Servim a taula el moniato amb salsa de tomàquet i formatge feta calent o un pèl tebi. I no us oblideu el pa....


Recepta inspirada en el blog Papilles et Pupilles.