Pastís de galetes, formatge i fruita.

La cuina de casa és un forn a l'estiu, i ja no us explico si encenc el forn en ple agost. Normalment no em fa mandra encendre'l per fer un pastís o qualsevol cosa dolça, però aquest any aquesta maleïda calor m'ha tret les ganes d'estar molta estona a la cuina. Així que m'he decidit per una recepta dolça que és fa en un moment, que no necessita forn, i que em portes records d'infantesa: un clàssic pastís de galetes. 

A les xarxes trobareu un munt de versions diferents d'aquest clàssic pastís de galetes: amb xocolata, crema, nata...Jo m'he decidit per una recepta del Comidista feta amb formatge i fruita fresca, ja que estem a l'estiu i tenim per elegir: prèssecs, nectarines, prunes, plàtans, pinya...

He fet un pastís per quatre persones, així que he fet servir la meitat de les quantitats de la recepta original. Així que si sou més colla o us agrada poder repetir, multipliqueu per dos les quantitats i llestos.

Ingredients per a 4 persones:

  • Uns 90 grams de galetes rectangulars (unes 18 galetes)
  • 200 grams de formatge tipus mascarpone
  • 100 ml de nata líquida per muntar 35% MG freda
  • 15 grams de sucre blanc (si us agrada molt el dolç us aconsello afegir 30 grams)
  • 200 grams de fruita fresca pelada i tallada en daus petits o en làmines
  • ratlladura de llimona, opcional (jo l'he sustituït per una cullerada d'essència de vainilla)

He fet servir un motlle per fer plumcakes amb una base de 22cm i parets rectes. He fet servir 6 galetes per cada capa. També podeu fer servir un motlle rectangular que tingui parets altes perquè farem tres capes de galetes, tres de crema i dos de fruita.

Folrem el motlle amb paper d'enfornar. 

Amb una batedora de varetes mesclem el sucre amb el formatge mascarpone. Afegim la cullerada d'essència de vainilla i la nata ben freda. Continuem mesclant els ingredients fins que agafin consistència (un parell o tres de minuts). 

Comencem a muntar el pastis: primer posem una capa de galetes, la cobrim amb un terç de la crema i després amb la meitat de la fruita tallada a trossos. Posem una altra capa de galetes, la cobrim amb un altra terç de la crema i després amb la resta de la fruita. Posem l'última capa de galetes i la cobrim amb la resta de la crema. Tapem el pastís amb film transparent i el fiquem a la nevera un mínim de 24 hores per que agafi consistència. 

Desemmotllem el pastís i el servim de seguida. Si voleu el podeu decorar amb nata muntada i ametlla crocant o fruita fresca.