Fes-te el Most amb Empordàlia

El celler cooperatiu Empordàlia celebra durant el setembre l’inici de la verema amb l’activitat enoturística “Fes-te el Most”, dirigida a grans i petits. Veremar el raïm, aixafar-lo amb els peus i premsar-lo serà part de l’activitat que permetrà als participants viure durant un dia una verema tradicional.

L’experiència s'inicia anant a les vinyes, tallant el raïm a ma i posant-lo en caixes. Al tornar al celler, després de gaudir d’un esmorzar elaborat amb productes de la regió, tocarà aixafar el raïm amb els peus, premsar el most i, finalment, embotellar-lo. Es tracta d’una activitat familiar, molt especial i divertida, que es realitza en grups d’un màxim de 50 persones per garantir la qualitat, i que permet a tothom introduir-se en el món del vi.

La pujada a les vinyes es fa en el  Trenet de Roses, un vehicle original que fa rutes pel Cap de Creus i Roses, dissenyat per poder circular per camins de terra i que permet gaudir del paisatge empordanès.

L'activitat "Fes-te el Most" es durà a terme tots els dissabtes del mes setembre. El lloc de trobada és el celler d'Empordàlia a Vilajuïga, i l'hora és a les 9:30 hores. El trenet arribarà a les 10:00 i marxarà molt puntual cap a al vinya. La durada de l'activitat és de 3.30-4 hores aproximadament i el preu de 25€ per als adults, 12€ per als menors i gratuïta per als menors de 8 anys. Les reserves les podeu fer per mitjà del correu electrònic comunicacio@empordalia.com.


El celler Empordàlia està situat a Pau i Vilajuïga. Empordàlia és la unió de petits agricultors de l'Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per posar en valor els productes de la comarca i de la seva gastronomia. Els vins que s'elaboren al celler i l'Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l'Empordà. El celler disposa de dus agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès. La cooperativa compta també amb una botiga on line on podeu adquirir els seus productes.