Gelat amb sabor a llet merengada

Encara que la llet merengada, com indica el seu nom, pĆ³rta entre els seus ingredients clares d'ou, amb el que elaborem una merenga per aconseguir la seva tĆ­pica textura esponjosa, la recepta que us porto avui porta nata en substituciĆ³ de les clares d'ou, ja que elaborarem un gelat i necessitem ingredients rics en greixos per aconseguir una textura mĆ©s cremosa. 

Ingredients:

  • 300 ml de llet sencera
  • 1 branca o canĆ³ de canyella
  • 300 ml de nata per muntar 35% MG
  • 80 grams de sucre blanc
  • la pell d'una llimona
Aquests ingredients sĆ³n per 4 racions aproximadament.

Posem en un cassĆ³ la llet amb el sucre, el canĆ³ de canyella i la pell de la llimona -havent retirat prĆØviament la part blanca- i la fem bullir. Aleshores abaixem el foc i continuem la cocciĆ³ un parell de minuts mĆ©s. Retirem el cassĆ³ del foc i deixem que la llet es refredi. Quan estigui freda, retirem la pell de la llimona i la branca de canyella, i la deixem a la nevera fins que estigui ben freda. Reservem la branca de canyella per decorar el gelat.

Muntem la nata i la barregem amb la llet fins aconseguir una crema homogĆØnia que abocarem en un recipient -millor metĆ l·lic- que ficarem al congelador. Cada 30 minuts remenarem la crema amb una forquilla per trencar els cristalls de gel i aconseguir axĆ­ un gelat mĆ©s esponjĆ³s -tambĆ© ho podem fer amb una batedora de braƧ-. Ho farem un mĆ­nim quatre vegades. 

Una altra opciĆ³ es preparar el gelat amb una gelatera. En aquest cas caldrĆ  seguir les instruccions del fabricant prĆØviament. Abocarem la crema dins la gelatera i la batrem uns 20 minuts aproximadament. DesprĆ©s ficarem el gelat al congelador fins el moment de servir-lo a taula. Us recomano treure el gelat una estona abans per que es descongeli una mica; aixĆ­ serĆ  mĆ©s fĆ cil fer les boles de gelat. 

Podem decorar el gelat amb uns canons de canyella i pell ratllada de llimona, o bĆ© empolsinar el gelat amb canyella en pols. 


Recepta de la revista Postres de Lecturas.