Gelat amb sabor a llet merengada

Encara que la llet merengada, com indica el seu nom, pórta entre els seus ingredients clares d'ou, amb el que elaborem una merenga per aconseguir la seva típica textura esponjosa, la recepta que us porto avui porta nata en substitució de les clares d'ou, ja que elaborarem un gelat i necessitem ingredients rics en greixos per aconseguir una textura més cremosa. 

Ingredients:

  • 300 ml de llet sencera
  • 1 branca o canó de canyella
  • 300 ml de nata per muntar 35% MG
  • 80 grams de sucre blanc
  • la pell d'una llimona
Aquests ingredients són per 4 racions aproximadament.

Posem en un cassó la llet amb el sucre, el canó de canyella i la pell de la llimona -havent retirat prèviament la part blanca- i la fem bullir. Aleshores abaixem el foc i continuem la cocció un parell de minuts més. Retirem el cassó del foc i deixem que la llet es refredi. Quan estigui freda, retirem la pell de la llimona i la branca de canyella, i la deixem a la nevera fins que estigui ben freda. Reservem la branca de canyella per decorar el gelat.

Muntem la nata i la barregem amb la llet fins aconseguir una crema homogènia que abocarem en un recipient -millor metàl·lic- que ficarem al congelador. Cada 30 minuts remenarem la crema amb una forquilla per trencar els cristalls de gel i aconseguir axí un gelat més esponjós -també ho podem fer amb una batedora de braç-. Ho farem un mínim quatre vegades. 

Una altra opció es preparar el gelat amb una gelatera. En aquest cas caldrà seguir les instruccions del fabricant prèviament. Abocarem la crema dins la gelatera i la batrem uns 20 minuts aproximadament. Després ficarem el gelat al congelador fins el moment de servir-lo a taula. Us recomano treure el gelat una estona abans per que es descongeli una mica; així serà més fàcil fer les boles de gelat. 

Podem decorar el gelat amb uns canons de canyella i pell ratllada de llimona, o bé empolsinar el gelat amb canyella en pols. 


Recepta de la revista Postres de Lecturas.