Bundt cake marbrejat de xocolata i taronja

Com passa el temps....Ja fa un any des de l'Ășltima vegada que vaig penjar una recepta d'un bundt cake, el de xocolata i oli d'oliva. Massa temps sense fer un d'aquests deliciosos pastissos de molla esponjosa i un pĂšl humida que sĂłn tota una temptaciĂł!.

La recepta que us porto avui tambĂ© pĂłrta xocolata -ja ho se, no tinc remei- i una fruita de temporada, la taronja. En concret, i per aquesta recepta, necessitem la pela ratllada de dues taronges, aixĂ­ que he aprofitat que aquesta setmana he fet una nova comanda a Mami Taronges per fer aquesta recepta, ja que la pell de les seves taronges no porta ni olis ni ceres. A mĂ©s, sĂłn taronges acabades de collir, i aixĂČ es nota tant en el seu sabor com en la seva aroma. El resultat, un pastĂ­s de xocolata amb una intensa aroma a taronja. Irresistible!


Ingredients per la massa:

  • 300 grams de sucre blanc
  • la pela ratllada de dues taronges
  • 180 grams de mantega amb textura pomada
  • 4 ous mitjans
  • 50 grams d'oli de girasol
  • 125 grams de iogurt natural
  • 125 grams de llet + dues cullerades
  • 350 grams de farina per rebosteria
  • 18 grams d'impulsor quĂ­mic tipus Royal
  • 2 grams de sal 
  • 25 grams de cacau en pols desgreixat tipus Valor

Ingredients per la cobertura:
  • 100 grams de nata lĂ­quida per muntar (35%MG)
  • 50 grams de mantega
  • 100 grams de xocolata negra per fondre
  • xocolata blanca per fondre ratllada

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 170 graus. Col·loquem la reixat del forn sobre la penĂșltima guia començant per baix.

Greixem el motlle del bundtcake amb sprai desemmotllant i després el repartim per tota la superfície interior amb l'ajuda d'un pinzell.

En un bol mesclem la farina amb l'impulsor quĂ­mic i la sal. Tamisem els ingredients i els reservem.

Aboquem el sucre blanc en un bol. El mesclem amb els dits amb la ratlladura de taronja per aromatitzar-lo. Afegim la mantega pomada i amb una batedora de varetes la barregem amb el sucre fins aconseguir una textura cremosa. A continuaciĂł aboquem un a un els ous -no afegirem un fins que l'anterior no estigui ben integrat amb la resta d'ingredients-. Quan tinguem una crema mĂ©s o menys homogĂšnia, aboquem l'oli i continuem batent els ingredients.  

Afegim els ingredients secs, alternant-los amb el iogurt i els 125 grams de llet. Mesclarem els ingredients a ma amb l'ajuda d'una espĂ tula. Quan tinguem tots els ingredients ben integrats i sense grumolls, dividirem la mescla en dos parts. En una de les meitats abocarem el cacau en pols, prĂšviament tamisat, amb les dues cullerades de llet, que ens ajudaran a integrar els nous ingredients en la massa. 


Repartirem la massa dins del motlle en capes: una de massa amb cacau i una altra sense. Podem fer servir una espĂ tula per ajudar-nos ja que aquesta massa no Ă©s molt lĂ­quida. TambĂ© ens pot ajudar posar el motlle del bundt cake sobre un drap i donar-li petits cops secs contra el marbre per que es vagi assentant la massa. Per Ășltim, amb la fulla d'un ganivet estret dibuixarem petites ones per barrejar les dues masses i que el bescuit surti amb l'efecte marbrejat  - no mescleu molt o tota la massa s'enfosquirĂ  de color-.

Fiquem el motlle dins del forn un mĂ­nim de 30 minuts i fins que al punxar el bescuit amb un escuradents aquest sorti net o amb molles. Amb el forn de casa he necessitat 40 minuts en total. Una vegada tret el motlle de forn, el posarem sobre una reixeta. Esperarem 10 minuts justos per sacsejar una mica el motlle -notarem que el bescuit es desenganxa de les parets-, el capgirarem sobre una reixeta per desemmotllar-lo, i deixarem que es refredi.

Posem en un bol els ingredients per fer la cobertura, i els escalfem al microones en tongades de 30 segons, barrejant-los a ma amb l'ajuda d'una espĂ tula, i fins aconseguir una crema llisa, brillant i sense grumolls. Deixem que es refredi una mica, per que agafi una mica de consistĂšncia i l'aboquem per sobre el bescuit. Per Ășltim, decorem la cobertura de xocolata amb xocolata blanca ratllada. Quan la cobertura de xcolata hagi prĂšs, ja podem gaudir d'aquest deliciĂłs bundt cake.  


Recepta original de la revista Cuina.