Bundtcake de xocolata i oli d'oliva

Què us sembla celebrar que ja ha arribat el cap de setmana amb un tall d'aquest deliciós bundtcake de xocolata i oli d'oliva? A banda del seu deliciós sabor, té una consistència humida, semblant a la dels brownies, que el fa mega irresistible. Més d'un ja m'ha demanat que el repeteixi ben aviat.

Ingredients el bescuit: 

  • 60 grams de cacau pur en pols desgreixat
  • 160 ml d'aigua molt calenta
  • 3 ous mida L a temperatura ambient
  • 190 grams de sucre blanc
  • 200 grams de sucre morè
  • 160 ml d'oli d'oliva verge extra, jo he fet servir OleAurum varietat arbequina
  • 45 ml de nata per muntar 35%MG més 5 ml de suc llimona
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • 250 grams de farina de blat
  • 9 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • un pessic de sal

Ingredients per la ganache de xocolata:

  • 150 grams de xocolata per fondre 60% cacau
  • 75 ml de nata per muntar 35%MG
  • 15 grams de mantega a temperatura ambient

Preescalfem el forn, a dalt i a baix, a 180º. Posem la reixeta sobre la penúltima guia començant per baix.

Greixem el motlle amb sprai desemmotllant i l'acabem de repartir amb l'ajuda d'un pinzell.

Escalfem l'aigua i desfem amb ella el cacau fins que no quedi cap grumoll. Deixem que es refredi mentre treballem amb la resta d'ingredients. 

Barregem 45 ml de nata per muntar amb 5 ml de suc de llimona.

Mesclem la farina amb la sal i l'impulsor químic i després la tamisem. 

En un bol gram batem amb una batedora de varetes els ous amb els dos sucres, el blanc i el morè, durant 7 minuts i fins que la mescla agafi consistència. A la recepta original diu que hem d'arribar "al punt de la lletra", és a dir que quan aixequem les varetes amb la crema puguem dibuixar una lletra que es mantingui uns segons. A continuació incorporem poc a poc l'oli, i després la vainilla i la nata. Els mesclem amb la batedora fins que quedin tots els ingredients ben integrats.

Aboquem la farina en tres cops, intercalant el cacau en dos cops, de manera que comencem i acabem amb la farina. La mesclem a ma amb l'ajuda d'una espàtula. Quan estiguin tots els ingredients ben integrats aboquem la massa dins del motlle. Cobrim el marbre amb un drap i golpegem suaument el motlle per que la massa s'assenti i les bombolles d'aire desapareguin. Fiquem el motlle al forn durant uns 50 minuts i fins que al punxar la massa amb una broqueta aquesta surti neta. Com cada forn és un món, us aconsello anar vigilant el bundt a partir dels 30 minuts.  

Una vegada tret el motlle del forn, el deixem refredar sobre una reixeta 10 minuts exactament. Amb l'ajuda de les nanses del motlle, el sacsegem per que el bescuit es desenganxi de les parets del motlle, i a continuació li donem la volta sobre una reixeta i deixem que es refredi.

Preparem la ganache de xocolata escalfant la nata fins que bulli. Aleshores li afegim la xocolata trossejada ben petita i la mantega, i amb l'ajuda d'unes varetes mesclem els ingredients fins aconseguir un crema llisa, brillant i sense grumolls. Quan la ganache s'atemperi una mica la repartim per sobre el bundtcake.


Recepta, amb alguna petita variació, del blog Un pedacito de cielo.

Palmira POM ha dit...

Xocolata i oli fan molt bona parella, sóc fan del dos junts i on es posi una torrada de pà amb oli i xocolata res la pot superar :o) Si t'ho dic tot estic convertint els nens de Paris a aquesta tradició de berenar i els menuts no tenen tantes manies com els pares!
La pinta d'aquets bundtcake és ideal, quina tentació, m'està entrant gana!
Una abraçada i bona setmana,
Palmira