Cuixetes de pollastre al forn amb carbassa

Ja sabeu que sóc molt fan del forn: plats saborosos amb poca feina i sense embrutar gaire. Si sou dels que us fa una mica de respecte us aconsello el llibre de la Carme Ruscalleda "La màgia de la cuina". És un llibre imprescindible pels cuinetes perquè recull un munt de tècniques básiques de cuina, com la de rostir al forn. A mi m'ha ajudat a treure molt de profit al forn de casa. Al blog en trobareu unes quantes receptes si us animeu a treure-li suc, como el rostit al forn amb pollastre i carxofes, o el pollastre a la cervesa amb patates Hasselback.

Ingredients: 

  • 8-10 cuixetes de pollastre
  • 1 kg de carbassa aproximadament
  • 1 gotet de vermut blanc
  • 1 taronja
  • 4 dents d'all
  • herbes aromàtiques
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Preescalfem el forn a 180º, a dalt i a baix. 

Netegem les cuixetes de pollastre, les untem amb oli i les salpebrem. 

Pelem la carbassa, retirem les llavors i els fils, i la tallem a trossos més o menys iguals, per que així es coguin tots per igual. Els amanim amb oli, sal, pebre i els reservem. 

Netegem bé la taronja, l'eixugem i la pelem intentant evitar la part blanca que amargueja. Reservem la pell tallada a trossos. Exprimim la taronja i reservem també el suc. 

Per últim, pelem les dents d'all i les piquem juntament amb les herbes aromàtiques.

Posem dins d'una safata per anar el forn les cuixetes de pollastre i els trossos de carbassa, barrejats. Aboquem per sobre un raig d'oli, el suc i la pela de la taronja, el gotet de vermut blanc i la picada d'all i herbes aromàtiques. Fiquem la safata al forn uns 40 minuts i fins que el pollastre estigui cuit. El temps pot variar depenent de cada forn i de la mida de les cuixetes. Mentre el pollastre estigui al forn, escaparem per sobre,de tant en tant, el suc de la cocció per que la carn quedi més amorosida, i també girarem les cuixetes, per que es daurin per totes bandes. Servirem el plat calent.   


Adaptació d'un recepta de la revista Cocina Lecturas.