Pollastre a la cervesa fet al forn amb patates Hasselback

Els caps de setmana és quan em puc ficar a la cuina a trastejar i provar nous plats. Hi han dies però que no tinc massa ganes de passar-me massa estona davant dels fogons, i és aleshores quan pren protagonisme el nostre benvolgut amic, el forn. Una vegada has preparat els ingredients i els has enfornat, només cal fer una ullada de tant en tant per controlar que tot vagi bé - perquè cada forn és un món- i llestos. 

El cap de setmana passat va ser un d'aquells caps de setmana amb moltes ganes de fer pànxing i poques ganes de cuinar, així que vaig preparar aquest pollastre a la cervesa fet al forn amb unes patates Hasselback -quina reacció química es produeix al forn perquè les patates sempre surtin tan bones?-.

Per acompanyar el plat vaig elegir un Picapedra negre del 2020, un monovarietal de trepat, fresc i un punt llaminer, elaborat pel celler Vins de Pedra. Cada anyada la il·lustren amb una persona o entitat que ha aconseguit els seus objectius, que semblaven inabastables, per mitjà de l'esforç i la perseverança. Aquests anys el protagonistes són la Fundació Arrels i la Fundació Mona.


Ingredients per a 4 persones:
  • 8 cuixetes de pollastre
  • 8 patates de mida petita
  • 200 ml de cervesa, a casa he fet servir la Montseny Florale 
  • 2 dents d'all
  • 80 grams de mantega amb textura pomada
  • oli d'oliva verge extra, a casa faig servir OleAurum
  • sal i pebre negre mòlt
  • julivert fresc

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 190º.

Pelem les dents d'all i les piquem ben petites juntament amb una mica de juliver fresc, i després les mesclem amb la mantega pomada. La resta de julivert el reservem per decorar el plat. 

Salpebrem les cuixes de pollastre, les untem amb oli d'oliva i les repartim sobre una safata per enfornar prèviment greixada amb una mica d'oli. Pelem les patates, les tallem per la meitat al llarg i després les marquem com si les anéssim a tallar en rodanxes però sense que tallar-les del tot (ha de quedar en una peça). Posem també les patates dintre de la safata per enfornar, les salpebrem i les untem amb la mantega barrejada amb l'all i julivert. Per últim, abans de ficar la safata al forn, banyem el pollastre i les patates amb la cervesa i afegim un últim rajolí d'oli d'oliva per sobre. Enfornem durant uns 50 minuts a 190º fins que el pollastre estigui cuit i les patates estiguin daurades i tendres - podeu punxar la carn i les patates amb una forquilla petita per comprovar que estiguin fetes-. Durant l'enfornat banyarem de tant en tant el pollastre i les patates amb el suc de la cocció. 

Traiem la safata del forn i deixem passar una parell de minuts abans de servir el pollastre a taula, decorat amb una mica de julivert fresc.


Recepta amb alguna petita vaiació de la revista Cocina Lecturas.

Palmira POM ha dit...

El forn, la cosa més important a una cuina !!!Sóc fan de fer servir el forn perque pots tenir àpats boníssims però sense estar pendent del menjar. Aquest pollastre (i les irresistibles patates...) el vec perfecte per ficar-lo al forn programat, sortir a passejar i tenir tot a punt tornant a casa. Un luxe això de cuinar sense cuinar ;o)
Una abraçada,
Palmira