5ª Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

El proper divendres 22 de gener s'inaugura la 5ª Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts. Durant tot el cap de setmana Sant Vicenç dels Horts torna a ser la capital internacional de la pastisseria. A la Mostra, que ja s'ha convertit en tot un referent mondial, hi assistiran professionals de reconegut prestigi. Es donaran cita a la carpa de la plaça de la Vila pastissers i pastisseres de la talla de Camila Elizalde, Esther Roelas, Francisco Broccolo, Jesús Fuentes, Martina Sampaolo i Cris Massana, Richard Hawke, Ivan Pascual, Guilherme Guise, Pepe Leotta i Carla Rodrigues i l'Institut Dertosa. 



Els convidats, per mitjà d'un format únic al món, oferiran sessions de cuina en directe tant per a professionals com per al public en general. Les sessions, que són en petit format per permetre el diàleg entre els pastissers i els assistents, pretèn acostar l'ofici de pastisser a la ciutadania a través  de classes magistrals, per que tothom pugui gaudir del procés de les elaboracions, des de la preparació dels utensilis i la presentació dels ingredients, fins a l'execució de la recepta i la posada en escena del pastís.
A la web de l'ajuntament podeu consultar els horaris de les sessions de cuina en directe i consultar les receptes, una vegada elaborades, al seu canal de Youtube.

I dilluns 24 es celebrarà  la gala de lliurament dels guardons Fava de Cacau - Sant Vicenç dels Horts a les millors pastisseries de Catalunya. En aquesta tercera edició es lliuraran els reconeixements a les 50 millors pastisseries del territori i també quatre categories especials: a la pastisseria més innovadora, a la pastisseria amb més història, al producte singular i a la millor pastisseria de cadascuna de les 7 zones en que s'ha dividit el territori per elaborar la llista.

La llista dels guardonats es podrà consultar a l'app oficial de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, per mitjà de la qual es podran localitzar les millors pastisseries de Catalunya, amb informació detallada sobre la seva història, els productes singulars que elaboren i d'altra informació d'interès.  

La Mostra Interancional de Pastisseria, organitzada pel mestre pastisser vicentí Eugeni Muñoz i l'Ajuntament de Sant Vicençs dels Horts, és una de les propostes destacades de la 38ª Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts, que tornarà a omplir les places i carrers de la ciutat aplicant les mesures establertes per les autoritat sanitàries. 

Destaquem la vessant gastronòmica de la Mostra amb l'Espai Cuina i l'Espai Restauració i  la vessant agrícola, amb el Mercat de pagès i mostra de productes artesans i l'Espai Territori i Pagesia entre d'altres. 

Tota la informació sobre la Mostra comercial, agrícola i gastronòmica la trobareu aquí