Sopa d'all, ceba i xampinyons

 A l'hivern, el que més ens ve de gust per sopar són sopes i cremes de verdures. I aquests dies, de baixes temperatures, encara més. Per això us porto avui la recepta d'una sopa d'all, ceba i xampinyons, que es prepara en un moment i és lleugera i deliciosa. 

La recepta original la vaig trobar a la revista Cuina. És tan senzilla de fer que segur que es convertirà en una de les receptes habituals d'aquest hivern. La propera vegada la faré amb xampinyons portobello, molt més aromàtics que els xampinyons blancs.

Si us agraden els xampinyons, al blog trobareu també la recepta d'una deliciosa crema de xampinyons i la de la crema de coliflor i xiitake.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 ceba grossa
  • 7 grans d'all
  • 250 grams de xampinyons
  • 1 litre de brou vegetal
  • oli d'oliva verge extra
  • herbes aromàtiques
  • sal i pebre negre mòlt
Comencem pelant els alls. Els aboquem sencers en una cassola amb un raig d'oli i els cuinem a foc suau mentre pelem i tallem la ceba a rodanxes fines. Vigileu que no se us cremin. Incorporem la ceba tallada a la cassola, i la cuinem fins que estigui tendra i comenci a agafar color; aleshores afegim el brou, remenem i coem els ingredients 15 minuts amb la cassola tapada. 

Mentrestant netegem els xampinyons i els tallem a làmines. Passats els 15 minuts aboquem els xampinyons dins de la cassola i continuem la cocció 7 minuts més. Salpebrem.

Servim la sopa calenta acompanyada d'herbes aromàtiques fresques, com el romaní.