Pastís de mel i mató.

Després de la visita a  la formatgeria de Cal Pujolet  només tenia al cap la idea de fer un pastís de mel i mató. Buscant per les xarxes he trobat la recepta d' Els Fogons de la Bordeta, un dels blogs que segueixo des de fa anys. Una recepta molt fàcil de fer, amb la que podreu preparar en poc temps un deliciós pastís amb un gust molt delicat. Us aconsello fer servir un mató de qualitat, com el mató de Montserrat, i una mel del país, amb gust suau, com la mel de taronger. 

Ingredients:

  • 500 grams de mató
  • 125 grams de iogurt natural
  • 125 ml de llet sencera o semi
  • 80 grams de mel i una mica més per acompanyar
  • 4 ous
  • 50 grams de farina de blat o farina de blat de moro (Maicena)
  • un pessic de sal
  • fruits secs per acompanyar 
En un bol posem el mató, la mel, la llet i el iogurt i els triturem amb una batedora de braç. Afegim a continuació els ous i després la farina i el pessic de sal. Cada vegada que afegim un nou ingredient, el triturem amb la resta de ingredients. Per evitar grumolls us aconsello, una vegada tingueu tots els ingredients mesclats, passar la barreja per un sedàs. Després la deixem resposar uns 30 minuts a la nevera. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 175º. Aboquem la mescla en un motlle d'uns 20 cm - els millors per aquest tipus de pastissos son els motlles de silicona desmuntables- i el fiquem al forn 35 minuts. Després apaguem el forn i deixem que es refredi amb el pastís a dins. Jo l'he tingut una hora aproximadament. Després deixem que el pastís es refredi a temperatufa ambient abans de ficar-lo a la nevera. Us recomano treure'l una estona abans per servir-lo a tempertura ambient.