Bescuit de farina d'arròs i taronja confitada

Aquesta tardor promet moltes noves receptes dolces al blog o, com a mínim, és el que sembla tenint en compte que encara no ha arribat la nova estació i ja portem tres noves receptes de bescuits al blog, de poma, carbassa i taronja. I és les altes temperatures d'aquest estiu no acompanyàvem per encendre el forn però ja teníem ganes de posar-lo en marxa i enfornar dolços. Quin serà l'ingredient principal de la propera recepta dolça? S'admeten suggeriments....

Ingredients:

  • 150 grams de farina d'arròs,  a casa fem servir la de Molí de Rafelet
  • 100 grams de sucre blanc
  • 3 ous més 1 clara d'ou
  • 30 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 1 taronja 
  • 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • taronja confitada
  • ametlla crocant
  • anís de taronja, opcional
  • un pessic de sal
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Separem les clares dels rovells. Posem les clares en un bol gran amb un pessic de sal i les munten a punt de neu amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Les reservem. 

En un altre bol mesclem el sucre amb la ratlladura de la pell de la taronja amb l'ajuda dels dits, per aromatitzar el sucre. Afegim els rovells d'ou i amb la batedora mesclem els ingredients fins doblar el seu volum. Aboquem l'oli i el suc de taronja. Continuem batent els ingredients fins que quedin ben integrats.  

Mesclem la farina d'arròs amb l'impulsor químic i la sal. L'aboquem poc a poc dins del bol on hem batut els rovells, barrejant-la amb la resta d'ingredients amb l'ajuda d'una espàtula, i amb moviments embolcallants, per intentar que els rovells no perdin volum. Farem el mateix quan afegim les clares d'ou muntades a punt de neu.   

Aboquem la massa en un motlle quadrat de 20x20 cm, folrat prèviament amb paper d'enfornar. Repartim per sobre la taronja confitada i l'ametlla crocant, i fiquem el motlle al forn uns 30 minuts i fins que al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta.

Acabat de sortir el bescuit del forn, pintem la part superior amb una mica d'anís de taronja, encara que és opcional. Esperarem que el bescuit es refredi una mica abans de treure'l del motlle, i retirarem el paper quan estigui fred per evitar que se'ns trenqui.