Ous amb verdures al forn

A casa no som molt de fregits, per això ja fa temps que tot sovint faig els ous al forn. Els acompanyo amb patates o verdures també fetes al forn. Són plats lleugers -perquè porten molt poc oli-, són fàcils de fer i no embrutes la cuina - amb una safata per enfornar en tens prou-. I quan vull fer un plat més festiu, faig servir una base de pasta de pasta de full, com a la foto.

Aquesta recepta Ă©s molt versĂ til i pots canviar els ingredients al teu gust. TambĂ© la pots fer, per exemple, amb verdures escalivades que t'hagin sobrat d'un altre Ă pat, convertint-la aixĂ­ en una deliciosa recepta d'aprofitament molt complerta, ja que els ous sĂłn una font de proteĂŻnes d'alta qualitat que, a mĂ©s, contenen la majoria de les vitamines, minerals i antioxidants que necessita el cos humĂ . Si vols saber mĂ©s sobre els beneficis d'incloure els ous a la nostra dieta, aquĂ­ tens mĂ©s informaciĂł.

Ingredients per 4 racions:

  • pasta de full precuinada
  • 4 ous ecològics Liderou + 1 ou per pintar la pasta de full
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot groc
  • 1/2 ceba morada
  • tomaquets tipus cirerol
  • formatge en crema tipus Philadelphia
  • oli d'oliva verge extra
  • farigola
  • sal i pebre negre mòlt

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200Âş.

Tallem a tires els pebrots i la ceba morada i les posem en una safata per enfornar. Afegim el tomĂ quets cirerol i ho amanim tot amb oli d'oliva, sal, pebre i farigola. Fiquem la safata al forn uns 30 minuts a 200Âş, fins que les hortalisses comencin a agafar color i estiguin tendres, aleshores les traiem del forn i les reservem.

Pugem la temperatura del forn fins a 220Âş.

Estirem la pasta de full sobre paper per enfornar. Tallem quatre quadrats. Amb un ganivet marquem una vora d'un centímetre aproximadament en cada quadrat sense tallar la pasta. Amb una forquilla marque la pasta de full, excepte la vora, sense forardar-la, així evitem que pugi durant la cocció. Repartim sobre la pasta de full el formatge en crema, sense cobrir les vores. Depenent de la mida dels quadrats amb un culleradeta en tindrem prou. Repartim per sobre el formatge en crema les verdures de manera que ens quedi un forat al mig per posar després l'ou cru. Ha de ser un forat prou ample per que no vessi l'ou per sobre la pasta de full. Fiquem la pasta al forn durant 10 minuts. Passat aquest temps, la traiem del forn i posem un ou cru en cada quadrat, salpebrem, i tornem a enfornar 10 minuts més. Si us agrada que el rovell quedi poc fet, haureu de treure'l abans del forn. Us aconsello vigilar la cocció i retirar la pasta del forn quan la consistència del rovell estigui al vostre gust. Decorem amb una mica de farigola abans de servir el plat a taula.