Tornem a visitar Xocolata Creo - la xocolata de les Terres de l'Ebre

La setmana passada vam estar a Tortosa per visitar la fàbrica-museu de Xocolata Creo de la ma del Xavi Benet i la seva filla Cinta, la tercera generació d'aquesta família de xocolaters ebrencs.

És una experiència única perquè la visita guiada la fan els mateixos artesans que elaboren el producte, i que et transmeten la passió i l'estima amb la que creen els seus productes.

La primera visita la vam fer a l'any 2015 i des d'aleshores el Xavi i la seva família han treballat per  habilitar la fàbrica també com a museu. A l'entrada trobareu una exposició sobre la història d'aquesta empresa familiar des dels seus inicis, cap allà l'any 1941. Després en una altra sala hi ha un espai per poder veure un interessant audiovisual sobre la història del preciat fruit del cacau, acompanyat de les explicacions de la Cinta i d'un tast dels diferents tipus de xocolata a la pedra que elaboren a Xocolata Creo. La visita continua per les instal·lacions on elaboren de manera totalment artesanal tots els seus productes. 

Després de la visita vam aprofitar per comprar, entre altres coses, el producte estrella de l'estiu, el Preparat per gelat de Xocolata Creo. Un imprescindible per als amants de la xocolata. Només l'has de barrejar amb llet o amb una beguda vegetal, escalfar-lo fins que comenci a bullir, i després deixar-lo refredar abans de ficar-lo al congelador per gaudir a casa d'un espectacular i cremós gelat amb un intens sabor a xocolata. Aquest preparat no pórta lactosa ni fruits secs, i és apte per celíacs.

També vam aprofitar per comprar xocolata a la pedra - el producte insignia de la casa-, cervesa Lo Gambusí elaborada amb xocolata Creo i aroma de canyella, de la varietat Imperial Stout - per fer pastissos-, cafè tostat - a Creo també torren cafè de manera artesanal-, i una altra de les novetats, garrofa a la tassa. És un producte molt mediterrani i molt saludable, amb la que també podem elaborar delicioses postres. Al seu blog trobareu un munt de delicioses receptes per las més llaminers de casa. 

Sempre hi ha una bona excusa per visitar les Terres de l'Ebre, i quina millor que visitar la fàbrica-museu de Xocolata Creo. Des de la seva pàgina web podeu reservar la visita i també comprar on line els seus productes artesanals. A més podreu estar informats de les novetats que treuran al mercat en breu, com la xocolata bean to bar que permet controlar el cacau des del seu origen i per tant elaborar un cacau de millor qualitat i amb un preu més just pel productor.

Després de la visita a la fàbrica-museu de Xocolata Creo us recomano una passejada pel Mercat Municipal de Tortosa, on podreu trobar una gran varietat de producte fresc de temporada i de proximitat, voltar per la ciutat antiga o navegar per lo riu Ebre. A la pàgina de Tortosa Turisme trobareu tota la informació per planificar la vostra visita.