Pa de pessic amb farina d'arròs

Comencem l'any amb una recepta elaborada amb farina d'arròs. Fins ara només tenia publicada al blog la recepta de les Magdalenes de farina d'arròs i garrofa . I no és perquè no m'agradi aquest tipus de farina, al contrari, trobo que al tenir un sabor més neutre que la farina de blat, la resta d'ingredients destaquen més. Però sí que trobava que les elaboracions no em quedaven esponjoses. Fins que vaig trobar la recepta del pa de pessic amb farina d'arròs que us porto avui. Aleshores vaig descobrir que també es pot aconseguir un bescuit esponjós amb aquests tipus de farina, només cal treballar correctament la resta d'ingredients, en aquest cas, batent bé els rovells i muntant la clara a punt de neu, sense oblidar incorporar-la després a la massa amb cura per que no perdi massa volum. 

A més, tot sovint em demaneu si es pot substituir una farina per un altre en algunes receptes. Així que aquest any intentaré publicar més receptes amb altres farines diferents a les de blat. Espero que us agradin.  

Ingredients:

  • 150g de farina d'arròs Moli de Rafelet
  • 150g de sucre 
  • 125g de llet sencera, a casa fem servir Llet Nostra
  • 4 ous grans
  • sucre llustre, opcional

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Separem les clares del rovells. Posem les clares en un bol i les muntem a punt de neu amb l'ajuda d'una batedora de varetes. A mida que anem muntant les clares, anem afegint 50 grams de sucre. Reservem.


En un altre bol mesclem els rovells amb els 100 grams de sucre restants, també amb la batedora de varetes, a velocitat màxima, durant 4 minuts. A continuació aboquem la llet i la mesclem amb els rovells a velocitat baixa. Amb l'ajuda d'un sedàs anem incorporant poc a poc la farina d'arròs, barrejant-la amb la resta d'ingredients fins que no ens quedi cap grumoll. Ho podem fer amb la batedora, així incorporarem més aire a la massa. Per últim, afegirem les clares muntades a punt de neu, a ma amb l'ajuda d'una espàtula, i amb moviments embolcallants per que les clares no perdin volum. Quan estiguin tots els ingredients ben integrats, abocarem la massa dins del motlle, prèviament greixat, i l'enfornarem 30 minuts. 


Abans de desemmotllar el pa de pessic deixarem que es refredi una mica dins del motlle. Després el posarem sobre una reixeta fins que s'acabi de refredar del tot. El podeu decorar amb sucre llustre.



Recepta del blog Pa amb oli i xocolata.