Bundtcake de torró Suchard i xocolata

Finalment m'he comprat el motlle per bundtcakes de la marca Nordic Ware i he donat el passaport al vell motlle que tenia. Vell pels anys que feia que voltava per casa, perquè només recordo haver-lo fet servir tres vegades, i les tres vegades em va trinxar els bescuits. Fes servir el que fes servir, mantega, oli o sprai desemmotllant, no havia aconseguit mai que el bescuit em sortís d'una peça. Així que imagineu-vos la il·lusió que m'ha fet aquesta vegada, quan he aconseguit desemmotllar-lo a la primera, i sencer! I és que a vegades val la pena fer una petita inversió i comprar un bon motlle per evitar-nos disgustos. I també un bon sprai desemmotllant.

Ingredients:

  • 250 grams de llet sencera o nata per muntar + 2 cullerades de suc de llimona pel buttermilk
  • 180 grams de mantega amb textura pomada
  • 280 grams de sucre blanc
  • 4 ous mida L a temperatura ambient
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 125 grams de torró Suchard i una mica més per la decoració
  • 350 grams de farina per rebosteria
  • 40 grams de cacau pur desgreixat tipus Valor
  • 8 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 5 grams de bicarbonat sòdic
  • un pessic de sal
  • 200 grams de xocolata negra 70% cacau
  • 135 grams de mantega a temperatura ambient


Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º. Col·loquem la reixeta sobre la penúltima guia començant per baix. 

Greixem el motlle amb sprai desemmotllant i l'acabem de repartir amb l'ajuda d'un pinzell.

Preparem el buttermilk mesclant la llet o la nata amb el suc de llimona i deixant-lo reposar un mínim de 15 minuts.

Mesclem la farina amb el cacau pur, l'impulsor químic, el bicarbonat i el pessic de sal. Tamissem i reservem.  

Tallem els 125 grams de torró Suchard en trossos petits, els fiquem en un bol i els desfem al microones, a potència màxima, durant 30 segons. Remenem amb una cullereta i si cal, el tornem a ficar al micro 30 segons més, fins que el torró s'hagi desfet. Compte amb el temps, perquè es pot cremar la xocolata.

En un bol mesclem la mantega, que ha de tenir una textura pomada - la podeu posar uns segons al micro per estovar-la, si cal- amb el sucre durant 4 minuts amb una batedora de varetes. A continuació afegim els ous, un a un. Incorporem un ou, quan l'anterior estigui ben integrat amb la resta d'ingredients. Per últim, afegirem el torró Suchard fos -que no ha d'estar calent, sinó a temperatura ambient-.

Ara afegirem els ingredients secs en tres vegades, afegint el buttermilk entremig, i començant i acabant amb ingredients secs. Els mesclarem a ma, amb l'ajuda d'una espàtula. Quan estiguin ben integrats tots els ingredients, els abocarem dins del motlle, prèviament greixat. Repartirem bé la massa amb l'ajuda de l'espàtula. Cobrirem el marbre amb un drap, i golpejarem suaument el motlle per que la massa s'assenti.

Ficarem el motlle al forn, 15 minuts a 180º. Després baixarem la temperatura a 170º, i quan hagin passat 30 minuts, punxarem el bescuit amb una broqueta. Si surt neta, ja podeu treure el motlle del forn. Com cada forn és un món vigileu el temps de cocció. A la recepta original posava 45 minuts a 170º i jo, en canvi, només vaig necessitar 30 minuts.

Una vegada tret el motlle del forn, el deixarem refredar sobre una reixeta10 minuts exactament. Passat els 10 minuts, amb l'ajuda de les nanses del motlle, el sacsejarem per que el pastís es desenganxi de les parets del motlle, i a continuació li donarem la volta sobre una reixeta i deixarem que el bescuit s'acabi de refredar completament.

Mentrestant preparem la ganache: trinxem la xocolata i la fonem al microones en intervals de 30 segons, fins que estigui a mig fondre. Aleshores li afegim la mantega tallada a bocins. Remenem fins aconseguir una crema homogènia, brillant i sense grumolls. La repartirem per sobre el bundtcake, i abans que la xocolata es solidifiqui li abocarem per sobre una mica de torró Suchard tallat en bocins petits.


Recepta, amb algunes modificacions, del blog La cocina de Fabrisa