Pasta amb bròcoli i salsa de mostassa a l'antiga

Tinc un amic al que no hi ha manera de que el pugui convèncer per que tasti el bròcoli. Li he explicat que no té res a veure amb el bròquil i molt menys amb la coliflor, tant pel que fa al sabor com a l'olor. Li he dit que és molt saludable, i que està molt bo amb pasta i una mica de cansalada fumada i formatge ratllat, però res de res. Potser amb la recepta d'avui sí que s'anima a tastar-lo. I és que poca gent es podrà resistir a aquest deliciós plat de pasta acompanyat d'una deliciosa i cremosa salsa de formatge i mostassa a l'antiga. Vosaltres què hi penseu? Caurà en la temptació?😋😋


Ingredients per a quatre persones:

  • 320 grams de pasta curta tipus rigatoni o penne rigate
  • 200 grams de flors de bròcoli
  • 1 cullerada de farina de blat 
  • 500 ml de llet sencera
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de mostassa a l'antiga
  • 50 grams de formatge ratllat -jo he fet servir una barreja de diferents formatges-
  • formatge parmesà ratllat
  • herbes aromàtiques fresques: farigola, romaní, orenga i julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta seguint les instruccions de fabricant. Quan la pasta estigui al dente, escorrem l'aigua, reservant una mica per si la salsa ens queda massa espessa.

En un bol posem les flors de bròcoli amb un dit d'aigua. Tapem el bol amb film transparent i el posem entre 3-5 minuts al microones, a potència màxima, fins que el bròcoli estigui tendre. Reservem.

En una cassola posem un parell de cullerades d'oli i els grans d'all ben picats. A foc suau enrossim l'all. Afegim una cullerada de farina a la cassola i la remenem amb una cullera de fusta fins que agafi color. Aboquem la llet a poc a poc, prèviament escalfada, i sense parar de remenar per que no es facin grumolls. Quan la salsa s'hagi començat a espessir afegim la mostassa. Una vegada integrada a la salsa, li afegim el formatge ratllat i quan s'hagi fos, les herbes aromàtiques. Rectifiquem de sal i pebre. Per últim, afegim a la cassola el bròcoli i la pasta cuita, i mesclem bé tots els ingredients.

Repartim la pasta en recipients aptes per anar al forn. Repartim per sobre formatge parmesà ratllat i el gratinem uns minuts al forn.


Recepta original de flavorquotient.

1 comentari:

  1. Es una verdura que té molt mala fama però és molt curiòs perque als nens petits quan demanes gairebé tots et diuen que els fa gràcia... JO no sé pas ell però nosaltres a casa si ens apuntariem!
    Potser per que aquest amic tasti l'has de preparar cru com sémola... ;o)
    Ja estic a punt per tornar al blog, després de començar el nou curs fa una setmana i posant al punt la nova organització de conciliació covid...
    Una abraçada i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix