Llom a la cervesa

Després de tornar de vacances no sabia què cuinar pel cap de setmana i tampoc tenia ganes d'estar-me molta estona a la cuina, així que he agafat el llibre de la Mireia Carbó, La cuina et dóna joc, que vaig trobar en una llibreria de segona ma - una mina per trobar llibres de cuina- i he fet una de les receptes que tenia en cua d'espera, la del Llom a la cervesa, fent algun petit canvi. No patiu si no us agrada la cervesa, la cocció i la nata suavitzen el seu sabor. A mi no m'agrada beure cervesa, però sí cuinar amb ella, i amb aquest plat he acabat sucant pa a la salsa.

Tenia a casa, pendent per fer una recepta amb ella, una cervesa Flower Saison de Cervesa del Montseny, una cervesa artesana lleugera i seca, segons la nota de tast, amb aromes cítrics de llúpol i un toc floral de Rosa i Hibisc, que combina molt bé amb el romaní fresc que he afegit a la recepta. Si no sabeu quina cervesa fer servir, us recomano una cervesa rossa, de gust suau, amb alcohol o sense. Segons la Mireia Carbó,  també podeu optar per substituir la cervesa per cava, vi blanc o sidra.


Ingredients per a 4 persones:

  • 12 talls de llom no massa prims
  • 1 ceba de Figueres gran
  • 200 grams de xampinyons filetejats 
  • 330 ml de cervesa del Montseny Florale (a la recepta original només posen un got de cervesa)
  • 200 ml de nata líquida per cuinar
  • romaní fresc
  • sal i pebre negre mòlt


Salpebrem els talls de llom i els marquem en una paella amb una mica d'oli, a foc fort. Cuinarem cada tall menys d'un minut per cada banda, només el temps necessari per que la carn canviï de color. Reservarem la carn a banda.

Piquem la ceba ben petita i a la mateixa paella la cuinem, a foc suau, fins que comenci a agafar color. Aleshores aboquem els xampinyons i els cuinem fins que estiguin tendres. Afegim el llom a la cassola i després el ruixem amb la cervesa. Deixem que la cervesa redueixi i quan la carn estigui tendra, afegirem la nata líquida, remenarem i rectificarem de sal i pebre. Quan la salsa comenci a espessir afegirem el romaní fresc. Continuarem la cocció un parell de minuts més i després apagarem el foc, taparem la cassola, i deixarem que reposi cinc minuts abans de servir el plat a taula.

Aquest plat guanya sabor si el prepareu d'un dia per un altre.

AMIGASTRONOMICAS ha dit...

Una receta deliciosa que te habra quedado de lujo. El cerdo acepta muy bien la cerveza y la salsita es deliciosa