Tasts als cellers de la Plana de Secà de l'Alt Camp

Aquest mes de juliol han tornat els tastos de vins organitzats per la Plana de Secà de l'Alt Camp amb la Denominació d'Origen Tarragona i la col·laboració de Tast Alt Camp. Durant aquest mes i el mes de setembre teniu l'oportunitat de descobrir els cellers de l'Alt Camp participant en els sorteigs de tasts per a dues persones que organitza la Plana de Secà de l'Alt Camp a Instagram. Nosaltres hem tingut sort i hem pogut participar en el primer tast de la nova temporada a Cellers Blanch.


La Plana de Secà de l'Alt Camp és un projecte nascut per dinamitzar la economia de la zona, donant a conèixer les singularitats d'aquest territori  i la seva gastronomia a través de petits productors de la zona que col.laboren en xarxa. A la comarca de l'Alt Camp trobem la darrera plana de secà que hi ha a Catalunya que encara conserva tots els correus típicament mediterranis: la vinya, el cereal i els fruiters de secà (oliveres, ametllers, garrofers...) en petites extensions, fet que ajudar a mantenir la rica biodiversitat de flora i fauna de la zona.

Amb els tastos que s'organitzen els mesos de juliol i setembre donen a conèixer els vins que elaboren els cellers de la zona i les seves propostes enoturístiques. 


Cellers Blanch és un celler de tercera generació situat a Puigpelat. La família es va iniciar en el món del vi amb la comercialització del vi que s'elaborava a la cooperativa amb el raïm collit a les seves terres. Les següents generacions han decidit fer un pas endavant i elaborar els seus propis vins i caves.


Elaboren actualment 7 tipus de vins i caves: 3 vins joves, 2 de criança i 2 escumosos. Treballen en ecològic - en breu tindran la certificació- i a més amb varietats recuperades com el Subirat Parent, molt característica de la zona de Tarragona, amb el que l'elaboren un monovarietal fermentat en bóta de castanyer, l'Identitas, i que també fan servir per elaborar el Brut Nature Subirat, amb un cupatge de Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Subirat Parent; i la varietat Vinyater, una varietat de raïm blanc recuperada de la comarca de l'Alt Camp i que conreen en una finca de menys d'una hectàrea, amb el que elaboren el Brut Nature Vinyater, un cupatge de Macabeu i Vinyater.

Entre les activitats enoturístiques que organitzen, trobareu visites al celler, tasts entre vinyes i també un original escape room. Tota la informació per fer reserves la trobareu a la seva pàgina web.

Per descobrir altres productors de la zona visita els perfils de Tast Alt Camp  i Camins Km0.