Pinya a la planxa amb gelat de vainilla i xarop de caramel al rom

Us porto la recepta d'una de les postres més delicioses que he tastat últimament. I és que aquesta pinya feta a la planxa, servida tèbia, acompanyada de gelat de vainilla i xarop de caramel al rom és espectacular! El contrast entre l'acidesa de la pinya i la dolçor del xarop de caramel us faran gaudir d'allò més amb aquestes postres que poden arribar a ser addictives! I no patiu si us sembla que hi ha massa quantitat de xarop de caramel al rom. Quan el tasteu us el menjareu a cullerades.....


Ingredients:
  • una pinya pelada i tallada en rodanxes d'un centímetre de gruix
  • 3 cullerades de mantega fosa
  • unes fulles de menta fresca
  • gelat de vainilla o coco
  • 150 grams de sucre blanc
  • 60 ml d'aigua
  • 20 grams de mantega
  • 80 ml de nata per muntar
  • 60 ml + 80 ml de rom fosc - jo he fet servir rom Añejo Brugal


Primer posem les rodanxes de pinya en una plat i les cobrim amb la mantega fosa i les fulles de menta ben picades. Les reservem. En una cassola mitjana posem l'aigua amb el sucre i la fem bullir a foc mitjà fins que el sucre es desfaci. Afegim els 20 grams de mantega i remenem fins que aquesta es fongui. Continuem la cocció, a foc suau, fins que el xarop comenci a agafar color; aleshores afegim la nata -compte que pot esquitxar- i quan aquesta s'hagi integrat amb la resta d'ingredients, afegim 60 ml de rom. Baixem el foc i seguim la cocció uns cinc minuts més i fins que veiem que el xarop agafa una consistència cremosa. Com necessitem que el xarop ens quedi prou líquid com per poder-lo repartir per sobre el gelat, li afegirem el rom necessari per aconseguir-ho abans de retirar-lo del foc. Deixarem que es refredi  a la nevera abans de fer-lo servir.

Escalfem la planxa i quan aquesta estigui calenta posaem a sobre les rodanxes de pinya. Depenent del seu gruix, les cuinarem de 4 a 6 minuts per cada banda. Amb les rodanxes de pinya tèbies muntarem el plat i el servirem immediatament: sobre la rodanxa de pinya a la planxa posarem una bola de gelat de vainilla o de coco, repartirem per sobre una bona cullerada de xarop de caramel al rom i a taula.



Recepta inspirada en el blog HonestlyYUM