Bunyols de carbassó, feta i menta

La recepta que us porto avui és molt senzilla de fer, però té un greu inconvenient...hi ha risc que no arribi a taula. Que no us passi pel cap tastar un bunyol acabat de sortir de la paella, ben rosset i cruixent, perquè us costarà parar de menjar-ne...I és que el sabor que aporten la menta fresca i el formatge feta a aquests bunyols és brutal!... com diria cert cuiner mediàtic. 


Ingredients per a 4 persones

  • 3 carbassons mitjans
  • 1 ceba tendra gran
  • 2 cullerades de menta fresca picada
  • 130 grams de farina de blat 
  • 5 grams d'impulsor químic (llevat Royal)
  • 2 ous
  • 120 grams de formatge feta
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • comí mòlt, opcional 

Tallem les puntes dels carbassons i els tallem amb l'espiralizer - l'atra opció és ratllar-los-. Tallem la ceba tendra ben petita i la mesclem amb els carbassons i la menta fresca. Batem els ous i els afegim als carbassons i la ceba. Barregem bé els ingredients i els hi afegim la farina i l'impulsor químic. Per últim, incorporem el formatge feta tallat ben petit.

Escalfem en una paella un dit d'oli i quan estigui calent comencem a fregir els bunyols. Us aconsello fer petites boles amb les mans, abocar-les a la paella i després aplanar-les amb una espàtula. Quan els bunyols estiguin daurats per una banda, els girem per enrossir-los per l'altra. Una vegada trets de la paella, els deixem sobre una reixeta per que deixin anar l'oli sobrant. No feu servir paper absorbent de cuina perquè s'estovaran. Mengeu-los acabats de fer, estan boníssim! 


Recepta, amb algunes modificacions, del llibre Espiralízate de l'editorial Gaia.


Palmira POM ha dit...

Els bunyols de carbassò són totalment adictius! Mai hi poso feta, per gusts familiars ;o)
Però em quedo amb l'idea de fer-los a espirals i no ratllats perque llueixen molt més, oi?
Bona setmana,
Palmira