Galetes de carbassa

Al blog no tinc massa receptes de galetes, exceptuant les de flocs de civada, que em tornen boja per dos raons, perquè m'encanten els flocs de civada i per que són galetes molt fàcils de fer. En canvi altres tipus de galetes, com les de mantega per exemple, no hi ha manera que em surtin bé. Les fico al forn i se m'esguerren. Surten bones, sí, però gens fotogèniques. Si em podeu donar algun consell per fer boniques galetes de mantega, us estaria molt agraïda.

Com m'agrada molt la carbassa, quan vaig veure aquesta recepta no em vaig poder resistir a fer-la. La massa és força líquida, per això us serà molt pràctic fer servir una cullera per fer boles de gelat per repartir la massa. Així us sortiran unes galetes aproximadament de la mateixa mida i del mateix gruix. El resultat final és una galeta fina i amb un punt cruixent. Compteu que es va estovant amb el pas dels dies però, com a contrapartida, guanya en sabor. I si no us agrada la carbassa, la podeu substituir per poma crua ratllada, segons la recepta original, encara que jo no l'he provada.


Ingredients per 25 galetes grans:

  • 200 grams de puré de carbassa 
  • 100 grams de mantega amb textura pomada
  • 250 grams de sucre morè
  • 300 grams de farina de blat
  • 3 ous 
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1 pessic de sal

Les instruccions per fer el puré de carbassa les trobareu aquí, en la recepta de les rosquilles de carbassa que tinc publicada al blog.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En un bol gran mesclem la mantega amb el sucre morè fins que quedin ben integrats. A continuació afegim els ous, un a un, vigilant que abans d'afegir un, l'anterior estigui ben barrejat amb la resta d'ingredients. Després afegim el puré de carbassa i l'extracte de vainilla. Jo tots aquests ingredients els he mesclats amb la batedora de varetes, per comoditat, però també ho podeu fer a ma. Per últim afegim la farina, prèviament tamisada, i ho mesclem ara tot a ma i fins que la massa ens quedi llisa i sense cap grumoll.

La massa resultant serà força líquida, per això us aconsello repartir-la amb una cullera per fer boles de gelat. Folrem abans la safata del forn amb paper per enfornar o bé fem servir un silpat , que va genial si heu de fer varies fornades seguides de galetes. Deixem una separació d'uns 3 centímetres entre les galetes per evitar que s'enganxin entre elles, i les enfornem a 160º durant 15 minuts i fins que veiem que les galetes agafen un to daurat i les vores es torren una mica. Us aconsello que la primera fornada no la perdeu de vista, així podreu ajustar el temps de cocció, segons el vostre forn i la mida de les vostres galetes.

Recepta original de Muffin Galaxy