Salmó picant amb mel

Aquest és un plat ple de sabor i de contrastos: la dolçor de la mel, el picant de les espècies, l'acidesa del cítric. I tot això arrodonit amb la salsa de soia, que potencia el sabor de tots els ingredients. A més, la seva preparació és molt ràpida, només cal preparar la salsa i després afegir-la a la paella amb els lloms de salmó, i tindreu enllestit un plat amb el que sorprendreu al vostres comensals.


Ingredients:

  • 4 lloms de salmó
  • 4 grans d'all
  • 1/4 tassa de mel
  • 2 llimones dolces
  • 2 cullerades de salsa de soia
  • pebre negre mòlt
  • una culleradeta d'espècies Cajun o altra espècie picant
  • oli d'oliva verge extra

Ratllem la pell d'una llimona dolça i la reservarem.

En un bol petit mesclem els grans d'all ben picats amb la mel, la salsa de soia, el pebre negre mòlt i el suc d'una o dues llimones dolces. Podeu ajustar les quantitats per elaborar la salsa al vostre gust. A casa, per exemple, ens agrada molt el gust que aporta la llimona dolça i vaig afegir el suc de dues llimones, en lloc d'una, com posa a la recepta original.   

Assaonem els lloms de salmó amb les espècies Cajun. En una paella gran posem un raig d'oli per cuinar els lloms de salmó. Primer per una banda, uns 4-5 minuts. Després els girem, aboquem la salsa de mel per sobre, i els cuinem 3-4 minuts més. Els tombem una vegada mes i els cuinem un parell de minuts més abans de servir-los a taula, afegint a l'últim moment la ratlladura de llimona dolça per aromatitzar el plat.


Adaptació de la recepta de Delish Food

6 comentaris:

  1. El picant i el cítric són fantàstics amb el salmó, és com si li restés grassa a la textura i millori el seu sabor.
    Apuntat però per un dia sense la Polyanna que és al.lérgica al salmó.
    Una abraçada de lluny ;o)
    Palmira

    ResponSuprimeix
  2. Podries dir els ingredients de la barreja d'espècies Cajun. Gràcies !!!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola, Marcela!
      Et passo un enllaç on trobaràs una recepta per preparar la mescla d'espècies Cajun a casa.
      https://gastronomiaycia.republica.com/2017/09/27/como-hacer-la-mezcla-de-especias-cajun/
      Salut,

      Suprimeix
  3. Aquesta recepta la faig molt semblant però per aletes de pollastre. Ho haurem de tastar amb el salmó. Només de pensar-hi faig salivera!!

    petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Doncs amb aletes de pollastre ha de ser tot un vici!!M'ho apunto!

      Suprimeix