Crema refrescant de llimona de la Mireia Carbó

Ja fa temps que en una llibrera de segona ma de Sant Cugat vaig trobar el llibre de la Mireia Carbó, La Cuina et dóna joc. Tants anys escoltant-la per la radio, i no tenia cap dels seus llibres a casa. Doncs d'aquest llibre he tret aquesta recepta de Crema refrescant de llimona, perfecte per les temperatures que gaudirem aquesta setmana.

Recordo -com si hagués passat molt de temps- els divendres, quan tornava de la feina, escoltant la Mireia Carbó en el programa Tot és possible de Rac1. L'únic dia de la setmana que no em feia res trobar cues a la C-17, perquè així podia escoltar el programa sencer i no em perdia cap de les seves receptes, ni dels seus trucs de cuina.....Quines ganes de tornar a la rutina, oi?


Ingredients per  4 racions:

  • 100 ml de suc de llimona (3 o 4 llimones)
  • 2 ous 
  • 125 grams de sucre blanc
  • 25 grams de farina de blat de moro (Maizena)
  • 1/2 litre d'aigua mineral

En un cassó escalfem l'aigua amb el sucre i la pell d'una llimona fins que arrenqui el bull.

En un bol barregem amb una batedora de ma els ous, amb el suc de la llimona i la Maizena fins que no quedin grumolls. Afegim l'aigua amb sucre - retirant la pell de la llimona- i ho mesclem tot bé. Aboquem la barreja en una cassó i la coem, a foc mitjà, fins que trenqui el bull. La deixem refredar i després la fiquem a la nevera. Servim la crema ben freda. La podem acompanyar amb una mica de nata muntada ensucrada o amb trossos de fruita fresca, inclús amb una mica de canyella.