Crema de coliflor i patata súper cremosa.

Avui us porto una de les cremes de verdures més cremoses i delicioses que he provat aquesta temporada. Ja ser que més d'una tornarà a arrufar el nas al llegir "coliflor" al títol de la recepta, però no patiu perquè no es nota el seu sabor. L'ingredient clau és la patata que aporta  la cremositat, i que arrodonim afegint una mica de formatge en crema -o nata líquida-.

Respecte al brou vegetal, us haig de dir que normalment no el faig servir per fer cremes de verdures, només faig servir aigua mineral. Al començament sí que l'utilitzava, però em vaig acabar adonant que no aportava res a la crema, potser perquè jo les faig força espeses, i el gust ja li dóna la pròpia verdura. A més, com el compro fet, trobo que hi han marques que l'elaboren amb massa sal o massa gust d'api.

I ara, anem a la recepta...


Ingredients:

  • 1 ceba tendra gran
  • mitja coliflor (reservarem unes quantes flors per decorar la crema)
  • 1 patata gran 
  • 1 pastanaga gran 
  • brou de verdures, opcional
  • formatge en crema tipus Philadelphia, també podeu ser nata líquida
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt (per les cremes de verdures jo faig servir una mescla de pebre negre i cúrcuma)

En una olla gran escalfem una cullerada d'oli. Afegim la ceba tendra tallada, i la coem a foc suau fins que comenci a transparentar, vigilant que no se'ns cremi. Afegim la coliflor tallada, la patata tallada a daus i la pastanaga tallada a rodanxes. Saltegem les verdures uns minuts i després les cobrim amb aigua calenta o bé amb brou de verdures calent. Tapem l'olla i les deixem coure a foc mig uns 15 minuts i fins que estiguin tendres. Salpebrem. Triturem les verdures amb una batedora de ma fins obtenir una crema llisa i sense grumolls. Afegim una o dues cullerades de formatge en crema, al vostre gust, i el mesclem bé amb la crema de verdures. Per últim, rectifiquem de sal i pebre.

En una paella petit marquem les flors de coliflor i decorem la crema amb elles abans de portar-les a taula.

Recepta inspirada en el blog de Bianca Zapatka