Els ramaders i ramaderes de Llet Nostra col·laboren en La Cistella contra el Covid.

Llet Nostra participa en l’acció solidària d’abastiment alimentari per la prevenció del contagi del Virus de la COVID-19. Amb l’objectiu d'ajudar a disminuir la saturació del sistema sanitari, s'ha creat La Cistella del Covid per abastir de lots d’alimentació bàsica a persones majors de 70 anys, malalts lleus de COVID i persones amb altres patologies greus (com ara càncer i diabetis). La iniciativa compta amb la col·laboració de diferents empreses alimentàries, com Llet Nostra, que fan donació de producte. També participa com a centre logístic i de distribució Correos. Coordinen l'acció la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Asociación Española contra el Cáncer, l’Associació de Diabetis de Catalunya i LINE Sports. La Cistella contra el Covid és un exemple de com la crisis sanitària ha estimulat la col·laboració del sector públic i privat, tant multinacionals, com pimes i cooperatives. En total es repartiran més de 220 tones de productes en 20 mil lots.

Llet Nostra participa també en altres accions solidàries. Conscient del sobreesforç que tot el personal sanitari del país està realitzant, està fent arribar a diferents centres hospitalaris del país productes de la seva marca, com ara llet, iogurts o postres, com els Músics o la Crema Catalana,
als sanitaris treballadors de l’Hospital Clínic i de la Vall d’Hebron de Barcelona.

D’altra banda, Llet Nostra continua amb la seva política de col·laboració amb el Banc dels Aliments, Creu Roja i altres entitats benèfiques que distribueixen menjar entre famílies necessitades. Tristament, i com ha informat el mateix Banc dels Aliments i Creu Roja, la demanda de menjar ha augmentat fins un 25% degut a que hi han més famílies en risc d’exclusió social a causa de la situació actual.

I per sumar esforços, Llet Nostra s’ha incorporat a la iniciativa Health Warriors. Una acció solidària que es centre a Barcelona i que uneix a diferents marques alimentaries així com a empreses de restauració per distribuir producte entre els treballadors sanitaris i que compte amb la col·laboració de taxistes voluntaris. De moment, Llet Nostra ha fet una donació de llet i làctics, entre iogurts i postres de Els Músics (mató, fruita seca i mel).

De moment, LLet Nostra ha donat més de 12.000 litres de llet i 4.000 iogurts i postres. A més, les famílies ramaderes de les 140 granges de Llet Nostra continuen produint llet per poder donar resposta a les necessitats de la població, però adaptant-se a les recomanacions sanitàries i de seguretat marcades per les administracions.Per això, segons el president de Llet Nostra Jordi Riembau: “Tots els ramaders i ramaderes de Llet Nostra no hem deixat de treballar a les granges. Ja que tenim la responsabilitat de garantir la producció de llet i hem de cuidar de les nostres explotacions.”.

Les 140 granges catalanes que conformen Llet Nostra són petites i mitjanes explotacions amb 1 a 5 treballadors, segons quantitat de vaques que gestionen, entre 50 a 200 caps de bestiar. Aquest fet ha facilitat que aquests centres de producció puguin establir les mesures sanitàries i d’higiene addicionals extres necessàries per evitar possibles contagis entre els seus treballadors.