Salmó amb espècies Cajun

Al llarg dels darrers anys i gràcies al blog, he anat descobrint nous ingredients, molts dels quals s'han anat incorporant poc a poc a la cuina de casa. Una de les últimes incorporacions ha estat la mescla d'espècies Cajun. Elaborada amb ceba i all en pols, pebre vermell picant i dolç, comí, pebre negre, mostassa en gra i orenga, dóna molt de sabor i un punt picant a qualsevol elaboració.

Fa uns mesos vaig publicar la recepta del Pollastre cajun a l'estil de Nova Orleans i ara li ha tocat el torn al Salmó amb espècies Cajun. Aquesta recepta és una explosió de sabors. A banda de les espècies, pórta mel, formatge parmesà, mantega i un punt de llimona. El sabor i la textura del salmó és la base perfecta per aquest plat d'elaboració senzilla i resultat impressionant.

A casa hem substituït el suc de llimona per un bon raig d'oli d'oliva Essècia de llimona de Mas Auró, uns productors d'oli de la comarca del Pla de l'Estany, que vam conèixer en l'última edició de Benvinguts a Pagès. Aquest oli s'elabora amb olives arbequines i llimones cultivades a Mas Auró i dóna als plats una aroma i sabors espectaculars. El complement perfecte per arrodonir aquest plat.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de salmó
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 culleradetes d'espècies Cajun
  • 2 dents d'all picades
  • un got de brou de verdures
  • 1 cullerada de mel de gust suau
  • 2 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • el suc d'una llimona
  • julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre mòlt

Escalfem en una paella gran un bon raig d'oli. Condimentem les peces de salmó amb una culleradeta d'espècies Cajun i pebre negre mòlt, i a continuació les cuinem a la paella fins que agafin color, vigilant de no coure massa el peix- uns cinc minuts per una banda, i un parell de minuts per l'altra aproximadament i depenent del gruix de cada peça-. Una vegada cuit, retirem el salmó de la paella i el reservem.

Afegim la mantega i l'all picat a la paella. Quan la mantega s'hagi fos, afegim el brou, el suc de la llimona, la mel, una culleradeta d'espècies Cajun, el julivert i el formatge parmesà. Mesclem bé tots el ingredients i després incorporem el salmó a la paella. Baixem el foc i deixem que la salsa redueixi, vigilant que el peix no se'ns cogui massa. Servim el salmó calent amb una mica de salsa i acompanyat d'arròs salvatge.


Recepta original de Delish

1 comentari:

  1. Es una barreja molt agraïda que dona molt de joc a la cuina. Amb salmó ho haurem de provar ben aviat!
    Una abraçada.
    Palmira

    ResponElimina