Les Garrigues en Flor: Passejant entre ametllers florits

Els caps de setmana de febrer i començaments de març Turisme Les Garrigues us proposa visitar la comarca per gaudir de l'espectacle del camps plens d'ametllers florits. A la seva pàgina web trobareu informació sobre els millors llocs per fruir d'aquest magnífic i efímer espectacle natural: L'Albí, Arbeca, Castelldans, La Floresta i la Granadella, són cinc pobles amb magnífiques vistes, alguns dels quals també han organitzat activitats per gaudir al màxim del paisatge i de la seva gastronomia.


Nosaltres hem anat aquest cap de setmana fins Arbeca. La Cooperativa d'Arbeca, per segon any consecutiu, organitza rutes guiades pels camps d'ametllers florits. Una ruta que s'inicia davant de la Cooperativa, continua pels carrers del casc antic del poble i arriba fins al camps d'ametllers, on es pot passejar entre els arbres i fotografiar un paisatge de conte.


Es pot arrodonir la visita tastant els diferents olis d'oliva verge extra que elabora la cooperativa, i els dissabtes també es poden degustar ametlles garrapinyades, acabades de fer. I naturalment, es pot omplir el rebost de casa a l'Agrobotiga de la Cooperativa, on trobarem productes de proximitat i qualitat, no només de la Cooperativa d'Arbeca, sinó també d'altres cooperatives catalanes i de petits elaboradors de la zona. Entre els productes a la venda trobareu olis, vinagres, vins, vermuts, olives, fruita seca, dolços, mel, melmelades...


El proper cap de setmana la Cooperativa d'Arbeca té programades visites dissabte 22 a les 11 i a les 12 hores i diumenge 23 a les 12 hores. Encara hi han places disponibles. A més a la pàgina de Turisme Les Garrigues també trobareu informació sobre altres activitats organitzades per gaudir de #LesGarriguesEnFlor .


Recordeu que darrera d'aquest espectacle natural hi ha el treball i el suport de moltes famílies pageses. Pensem-hi també quan anem a comprar.