Celebra Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic

Aquest proper dijous es celebrarà a la Plaça Major de Vic el Dijous Llarder més popular de Catalunya. És tradició que abans de Carnestoltes es celebri el Dijous Gras o Dijous Llarder, el primer de tot un seguit de dies de disbauxa culinària abans d'iniciar, el que antigament era una època de dejuni i abstinència, la Quaresma. Les truites de botifarra i de botifarra d'ou i els llardons són les menges típiques del Dijous Llarder. I quin millor lloc que la Plaça Major de Vic per degustar-les!


La jornada del Dijous Llarder, organitzada pel col.lectiu de cuiners Osona Cuina, donarà el tret de sortida a les 9 del matí amb un esmorzar amb entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra.

A les 10.30 es celebrarà la tercera edició del Concurs de la Millor Truita d'Osona. Els que hi vulguin participar hauran de dur la truita feta de casa entre les 8.00 i les 9.30 hores del matí. A les 10.30, un jurat format per cuiners d'Osona Cuina elegiran la Millor Truita de la comarca. El guanyador o guanyadora rebrà un xec valorat en 150 euros per gaudir d'un àpat en qualsevol dels restaurants d'Osona Cuina.

Per agafar gana pel dinar, l'Oficina de Turisme de Vic ha organitzat una visita guiada pel centre històric de la ciutat, a les 12 del migdia, sota el títol "El porc i la història de les places i mercats de Vic". La visita és gratuïta i  les places són limitades. Us podeu inscriure a la mateixa Oficina de Turisme, al telèfon 938 862 091.

I a partir de les 13 hores podreu elegir per dinar entre varies propostes culinàries: entrepans de porc rostit Ral d'Avinyó, cuinat des de la nit anterior a les brases situades al mig de la plaça, arròs de morro i orella preparat al moment, i entrepans de caneló elaborats pels alumnes de l'Escola d'Hosteria d'Osona amb productes del col.lectiu de productors Osona Terra, encarregats també d'elaborar les postres del Dijous Llarder.

Així que sabeu, Dijous Llarder cap a Vic, que hi falta gent!!