Pizza roll d'espinacs i xampinyons

La pizza roll és una manera molt pràctica de menjar pizza quan no vols menjar-la a taula sinó al sofà veient una peli, per exemple. Simplement es tracta d'enrotllat la pizza, després de farcir-la, i tallar-la en rodanxes abans d'enfornar-la. No té cap més secret. Sí que has de tenir en compte un parell de detalls: que la massa de la pizza no sigui molt fina i repartir bé el ingredients sobre la massa, sense posar massa quantitat per que, quan tallis la pizza en rodanxes, aquestes no se't desfacin.

Pots comprar la massa al súper o bé fer-la casa. Aquí tens la recepta que jo faig servir per fer la massa de pizza. A més, la pizza roll et permet posar ingredients com els espinacs, que no sempre agraden a tothom, però que en aquest format passem més "desapercebuts". T'animes a fer-la a casa?


Ingredients:

  • massa per pizza
  • 300 grams d'espinacs frescos
  • 200 grams de xampinyons filetejats
  • 200 grams de formatge mozzarella en rodanxes fines
  • 100 grams de formatge feta
  • 1 all
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • un grapat de pinyons

Encenem el forn a 200º, a dalt i a baix.

Piquem la dent d'all, la posem en una paella amb un raig d'oli i deixem que agafi una mica de color, vigilant de que no se'ns cremi, abans d'afegir els espinacs. Salpebrem els espinacs i els cuinem sense tapar la paella, per que s'evapori tot l'aigua que deixin anar. Els retirem de la paella, i en la mateixa cuinem els xampinyons com hem fet amb els espinacs, fins que s'evapori tot l'aigua que deixin anar durant la cocció. A banda, en una paella petita torrem els pinyons.

Estenem la massa de la pizza i la cobrim amb mozzarella, deixant una de les vores sense cobrir -uns 2 centímetres -. Repartim per sobre els espinacs cuits -que prèviament haurem espremut amb les mans per que deixi anar el líquid sobrant i no remulleixin la massa-, els xampinyons, el formatge feta esmicolat i els pinyons. Després enrotllem amb compte la pizza per la banda més estreta, tancant-la amb la vora que hem deixat sense cobrir d'ingredients. La tallem en rodanxes, i les repartim sobre una safata que pugui anar al forn coberta de paper per enfornar. Fiquem la safata al forn uns 20 minuts i fins que les pizza roll estiguin ben daurades. Servim calentes.