La Vinoteca de Can Calopa

Situada a la masia de Can Calopa de Dalt, al Parc Natura de Collserola, trobareu La Vinoteca de Can Calopa, un espai degustació envoltat de natura, a només 20 minuts de Barcelona. A la Vinoteca, que va obrir les seves portes el passat mes de març, podem tastar tots el vins que elabora la Cooperativa L'Olivera acompanyats d'un assortit de tapes per esmorzar o per fer un tast a mitja tarda. La Vinoteca compta amb diferents espais interiors, una part dins de la masia del segle XVI, i una terrassa-mirador amb vistes a les vinyes, amb les que s'elabora el vi de la ciutat de Barcelona, el Vinyes de Barcelona.


I és que l'any 2001, l'Ajuntament de Barcelona va cedir l'ús de tres hectàrees a la Cooperativa L'Olivera per recuperar el conreu de la vinya a la ciutat de Barcelona i elaborar l'únic vi de la ciutat, el Vinyes de Barcelona, un vi negre fet amb Garnatxa i Syrah, per regalar als mandataris que visitaven la ciutat. Va ser a partir de l'any 2016 que aquest vi es va començar a comercialitzar per al públic en general. L'Olivera desenvolupa a Can Calopa un projecte d'agricultura social, que dóna feina a persones en risc d'exclusió social i/o discapacitat intel·lectual.


A la Vinoteca podem tastar els vins blancs, dolços, negres i escumosos que L'Olivera elabora al celler de Vallbona de les Monges i també el vi negre que s'elabora a la Masia Can Calopa, el Vinyes de Barcelona. També trobarem els vins de 5 Quarteres, un projecte de recuperació del cultiu de la vinya a la Vall d'Horta, al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt, on col.labora també L'Olivera. Unes vistes esplèndides del Parc Natural de Collserola i un ambient tranquil i relaxat arrodoniran la vostra experiència a la Vinoteca de Can Calopa.


La Vinoteca està oberta de divendres a diumenge de 10 hores a 17 hores. Està situada al punt quilomètric 4,8 de la carretera BV-1468, de Molins de Rei a Vallvidrera, i forma part del terme municipal de Barcelona, districte Sarrià-Sant Gervasi.