Nova edició de Fira Orígens

Aquest cap de setmana torna Fira Orígens a la capital de la Garrotxa, Olot. En la vuitena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya trobareu més de 90 productors d’arreu del territori i reconeguts cuiners i cuineres que presentaran propostes, on els productes de qualitat seran els grans protagonistes.

A l'espai firal trobarem 59 estands que acolliran més de 90 productors, dels quals un 36% treballen en ecològic, que oferiran tastos del seus productes mitjançant l’intercanvi de tiquets. També es podrà comprar directament al productor. La major part dels productors provenen de Catalunya. Un 4% provenen de l'Occitània francesa, que és el territori convidat aquest any a la fira, i també hi haurà dos productors menorquins.


L’Aula de Tast acollirà tastos de diversos productors presents a la fira. Dissabte, es podran degustar els productes ecològics de Mas Corcó, Sun and Fruits, Bellverd i el Celler Mas Geli. Hi haurà un tast a cegues de productes Girona Excel·lent i un tast de xocolates, vins dolços de pagès i caves amb productes de Vallflorida Xocolaters, Bombons Blasi, Xocolates Aynousé, Menjamiques, Pagès Entrena i Mas Ponsjoan. També hi haurà un tast de formatges i cerveses artesanes a càrrec de La Xiquella, Formatges Bauma, Formatges Muntanyola i Cervesa Marina i un tast d’olis d’oliva amb Torclum. El diumenge hi haurà un nou tast a cegues amb productes gironins a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de pans ecològics de La Fogaina i cerveses artesanes de Cervesa Minera i un tast de sobrassades de Menorca i vins del Priorat. Per últim, amb Imma Olivella (Les Filos), Marta Serradell (Xolís d’Adons), Edurne Bordas (Planeses) i Ester Gomis (Ca Rosset) descobrirem dones al món rural parlant de lideratge i emprenedoria agroalimentària.

Per l'Aula de Cuina passaran els cuiners com Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes), Isabel i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya), Carme Picas (El Ginjoler, l’Hort del Rector, Sant Feliu de Guíxols), Aurèlia Mari (Via del Vi, Perpinyà) i Maria Nicolau (El Ferrer del Tall, Vilanova de Sau). El diumenge serà el torn de Núria Lucas (El Dinou, Vilanova i la Geltrú), Gonzalo Rivière i Luca Marongiu (Zero Patatero, Barcelona), Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona) i l’estrellada Fina Puigdevall (Les Cols, Olot). Tancaran la jornada els cuiners de Cuina Volcànica, que enguany celebren 25 anys de vida del col·lectiu.

Per als petits, també s'han organitzat diverses activitats a l'Aula dels Nens, com un tasts del productes de La Fageda o l'elaboració d'un plat amb productes del Mercat d'Olot. La fira també comptarà amb la Cúpula POCTEFA, un espai pedagògic inflable que donarà a conèixer la venda de proximitat a través d’audiovisuals.

Per tercer any consecutiu es celebrarà el Concurs de coques de forner de Catalunya, dissabte per la tarda. Aquest concurs vol enaltir l'ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat. El concurs comptarà amb dues categories, la de millor coca dolça i millor coca salada. El premi consistirà en un lot de 300 quilos d’És Farina de Girona per al guanyador de cada categoria. També es lliuraran els premis al Millor Producte i al Millor Estand d’Orígens 2019.

El preu de l’entrada a la fira és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. Es poden comprar més tiquets a banda. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l’Aula de Tast d’1 euro. Les inscripcions per aquests espais es realitzaran a l’entrada de la fira. L'horari de la fira serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge des de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Podeu consultar tota la informació sobre aquest esdeveniment clicant aquí.