Els Músics : un nou projecte col·laboratiu català

Entitats del sector agrari català s'han unit en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya. Un conveni que uneix el món lleter, apícola i de la fruita seca de Catalunya i que suma més de 490 productors agroalimentaris.

Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs s'han unit per crear Els Músics, un projecte cooperatiu que vol col·laborar en el creixement del sector primari català, fomentar els productes de proximitat i de qualitat, així com la tradició gastronòmica del país.


Més de 490 productors agroalimentaris participen en aquest projecte: Llet Nostra la formen 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys.

Segons la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà: "Iniciatives com aquestes posen en valor la tasca del primer sector català que desenvolupa el territori, fixa la població al món rural, garanteix la conservació del paisatge i fomenta les tradicions agroalimentàries catalanes”. Per la seva banda, Gabriel de Mariscal, director general de Llet Nostra i coordinador del projecte col·laboratiu remarca: “Les quatre entitats involucrades compartim els valors de cooperació, proximitat, qualitat, humilitat, treball i tradició". El conveni també ha comptat amb l'aportació i l'assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Els Músics els podrem trobar a les agrobotigues de les cooperatives agràries repartides per tot Catalunya i també en botigues i supermercats que aposten pel producte de proximitat.

Els Músics són una reinterpretació de les postres de músic, presents en el Corpus del Patrimoni Culinari Català. Estan elaborats a partir de productes naturals i poc processats. Uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional. Tres ingredients, típics de la tradició culinària catalana i de la dieta mediterrània, que es presenten per separat per mantenir millor les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment de seu consum.

Nutricionalment parlant, Els Músics són uns productes d'alt valor nutricional: el mató, a banda del seu alt contingut en calci i proteïnes, té efectes probiòtics beneficiosos i facilita la pèrdua de pes durant episodis de restricció energètica. La mel, a banda d'aportar vitamines i molts minerals té un potent efecte antibacterià, antiinflamatori i antioxidant. I la fruita seca, a més d'aportar vitamines, minerals i antioxidants, ajuda a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars i beneficia la salut cardíaca i digestiva.


Font: Llet Nostra